Rune Soltvedt gir seg i Brann:

- Rørt

Rune Soltvedt gir seg i Brann etter 15 år i klubben.

SLUTTER: Rune Soltvedt slutter i Brann den 1. mars. Foto: NTB
SLUTTER: Rune Soltvedt slutter i Brann den 1. mars. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Bergensklubben meldte mandag morgen at Rune Soltvedt slutter som sportssjef i i klubben fra 1. mars. Brann skriver at det ikke var noe dramatikk knyttet til Soltvedts avgang

«Brann ønsker å takke Rune for en formidabel innsats for klubben gjennom 15 år, de siste seks år som sportssjef, og for hans integritet og lojalitet.»

Soltvedt understreket dette var hans avgjørelse på pressekonferansen i dag.

- Sånn som situasjonen ble nå så ønsket jeg å gå av. Det har vært en tøff jobb i mange år og det er faktisk ingen dramatikk i det.

Rune Soltvedt har vært i Brann siden 2005 og fungert som sportssjef siden 2014. Soltvet tok over klubben det samme året som Brann rykket ned til OBOS-ligaen. Han var med å hjelpe klubben da de rykket opp igjen på første forsøk og leverte sterkt i Eliteserien sesongen etter.

TV2s fotballekspert Jesper Mathisen mener at Soldtvedt fortjener skryt for opprykket, men at prestasjonene den seinere tiden har vært for dårlige.

- Soltvedt gjorde en solid jobb da han hentet inn LAN og stabiliserte Brann i toppen av Eliteserien, men så har det stoppet opp. Brann har vært alt annet enn gode på spillerlogistikk de siste sesongene, og med riktig mann inn som erstatter vil dette styrke Brann på kort og lang sikt, skriver Mathisen på Twitter i etterkant av Soltvedts avgang.

Soldtvedt fortale på pressekonferansen at han har hatt som mål å utvikle unge spillere og at han er fornøyd med hvor klubben er på vei.

- Jeg ble rørt da jeg så et ungt og godt Brann-lag i treningskampen mot Bodø/Glimt før helga, sa Soltvedt på dagens pressekonferanse.

- Det var stort å oppleve at barnebarnet til Kniksen scoret i den kampen, fortsatte Soltvedt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer