VARMT ØYEBLIKK: Kristina Kristiansen (t.v.) trøstet Nathalie Hagman etter at Danmark sendte Sverige ut av håndball-VM i 2015. Foto: NTB Scanpix
VARMT ØYEBLIKK: Kristina Kristiansen (t.v.) trøstet Nathalie Hagman etter at Danmark sendte Sverige ut av håndball-VM i 2015. Foto: NTB ScanpixVis mer

Håndball-VM

Rørte verden med sin kjærlighet. Nå er det slutt

- Vi er ikke sammen lenger.

(Dagbladet): Den svenske håndballspilleren Nathalie Hagman (26) var utrøstelig da Sverige ble slått ut av VM i 2015. Danmark ble for sterke og vant komfortable 26-19 i åttedelsfinalen.

Etterpå dukket det opp en scene som rørte hele håndballverden. Danmarks Kristina Kristiansen (28) gikk bort og trøstet Hagman, som skulle være en nøkkelskikkelse for Sverige, men som mislyktes. Så startet spekulasjonene: Hva slags relasjon hadde de egentlig?

SVENSK STJERNE: Nathalie Hagman.
SVENSK STJERNE: Nathalie Hagman. Vis mer

- Vi er litt mer enn bare venner, sa Kristiansen til Dagbladet Holstebro. Nå forteller Hagman til Expressen:

- Vi var sammen, men er det ikke lenger.

Møtes i kvartfinalen

Bildet dukker opp igjen ettersom Sverige møter Danmark i VM-kvartfinalen i kveld. Dette kunne betydd et nytt møte mellom Hagman og Kristiansen i en avgjørende kamp.

Men for to dager siden valgte den danske treneren Klavs Bruun Jörgensen å sende hjem Kristiansen og Rikke Iversen. I stedet har Stine Bodholt kommet inn.

SENDT HJEM: Kristina Kristiansen.
SENDT HJEM: Kristina Kristiansen. Vis mer

- Vi har ikke hatt kontakt etter at hun (Kristiansen) ble sendt hjem fra VM. Vi var sammen tidligere, men er ikke det lenger. Nå måtte hun forlate VM, hvilket er trist, og vi kommer ikke til å spille mot hverandre. Jeg har imidlertid ikke tenkt så mye over det, sier Hagman til Expressen.

Om fokuset på det tidligere forholdet forteller hun:

- Det skrives og snakkes om alt i Danmark, og av og til blir det litt mye. Men det er også bra for håndballen at den får mye oppmerksomhet.

Lagvenninner

Sverige slo Slovenia 33-21 i åttedelsfinalen. Danmark - på sin side - vant over vertsnasjonen Tyskland med 21-17. Nå er det duket for kvartfinale i Tyskland.

Hagman og Kristiansen spilte sammen i Team Tvis Holstebro. Da de møttes etter den omtalte kampen i 2015, var det følgende ord som falt, ifølge Kristiansen:

- Jeg sa at hun hadde vært dritgod og VMs beste ving. Jeg synes hun har gjort det bra, og jeg er bare glad for at hun ikke spilte back. Der har hun vært skikkelig god i Holstebro. Hun kan ting andre backer ikke kan og er hurtig, så vi er glade for at hun spilte ving mot oss.

Norges Camilla Herrem uttalte følgende om omfavnelsen:

- Det er koselig å se motstandere gi hverandre klem uansett hvordan kampen ender. De (Kristiansen og Hagman) kjenner hverandre godt og har spilt på samme lag.

Norge spiller mot Russland i VM-kvartfinalen onsdag.