Rory McIlroy fikk bare være verdensener i golf i to uker

Briten Luke Donald til topps.

NED FRA TOPPEN: Rory McIlroy er ikke lenger verdensener i golf. Foto:  REUTERS/Joe Skipper
NED FRA TOPPEN: Rory McIlroy er ikke lenger verdensener i golf. Foto: REUTERS/Joe SkipperVis mer

Rory McIlroy holdt bare som verdensener i golf i to uker. For briten Luke Donald gjenvant tronen med søndagens seier i Florida.

- Vel, jeg nøt så lenge det varte. Gratulerer Luke Donald! En imponerende prestasjon, tvitret McIlroy.

Donald avgjorde etter omspill mot Robert Garrigus, Bae Sang-moon og Jim Furyk. Selv om han igjen er rangert øverst på listen over golfspillere i verden, tror Donald at McIlroy og Tiger Woods vil stjele overskriftene i US Masters.

Om to uker er det klart for sesongens første majorturnering på Augusta. Luke Donald har vunnet pengelistene i USA og Europa, men står foreløpig uten majortitler. Han håper søkelyset fortsatt blir på konkurrentene McIlroy og Woods.

LEDER: Luke Donald er verdensener i golf. Foto:   Sam Greenwood/Getty Images/AFP
LEDER: Luke Donald er verdensener i golf. Foto: Sam Greenwood/Getty Images/AFP Vis mer

- Det blir nok litt mer trøkk rundt meg nå. Jeg skal nok klare å håndtere økt oppmerksomhet, for jeg har vært med på det tidligere. Men fortsatt tror jeg Rory og helt klart Tiger vil få mye av oppmerksomheten. Jeg kan på mange måter gjøre min jobb i fred og slipper unna mesteparten av det de må gå igjennom, sa Donald.

Tiger Woods står med hele 14 majortitler, men har ikke vært i samme slag som før utroskapsskandalen. Verken Donald eller McIlroy blir å se i spill før Masters, mens Tiger Woods, som har slitt med akillesproblemer, deltar i to konkurranser før sesongens første majorturnering. Luke Donald har planlagt trening med Rory McIlroy. Der blir nok verdensrankingen samtaletema.

(NTB)