Rory McIlroy har tjent 31 millioner på de siste tre turneringene

Vant årets siste major i Kentucky.

OOPS: Rory McIlroy fanger Wanamaker-trofeet når PGA-president Ted Bishop mister det. Heldigvis gikk det bra den enorme pokalen. Foto: Brian Spurlock/USA TODAY Sports/NTB Scanpix
OOPS: Rory McIlroy fanger Wanamaker-trofeet når PGA-president Ted Bishop mister det. Heldigvis gikk det bra den enorme pokalen. Foto: Brian Spurlock/USA TODAY Sports/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Nordirske Rory McIlroy gikk helt til topps under major-turneringa på Vallhalla i Louisville, Kentucky i natt.

Rutinerte Phil Mickelson havnet ett fattig slag bak etter de fire rundene, mens svenske Henrik Stenson og amerikanske Rickie Fowler var de to andre spillerne helt der oppe. 

- Utrolig På grunn av uvær, gikk faktisk McIlroy og Mickelson inn på det 18. og siste hullet sammen.

Nordiren ledet med to slag, men amerikaneren Mickelson holdt på å klare eagle på hull 18. Det maktet han imidlertid ikke. Birdie var godt, men ikke godt nok, all den tid McIlroy reddet inn et svakt utslag og puttet på par. 

Dermed havnet Mickelson på andreplass i en major-turnering for niende gang i karrieren. 

- Utrolig. Jeg vet ikke om jeg noen gang vil få en sommer som dette igjen. Jeg har mye golf å spille resten av året, men jeg må nyte det jeg akkurat har oppnådd, sa den lykkelige vinneren.

God rekke McIlroy har gjort hattrick med triumfer i British Open, WGC-turneringen i Ohio og PGA-mesterskapet den siste måneden.

Seiersrekken er ifølge NTB den lengste på PGA-touren siden Tiger Woods vant fem strake turneringer i 2008, og har gitt småpene 31 millioner kroner til nordiren. Han er ifølge NTB tidenes fjerde yngste spiller med fire majortitler, kun slått av Tom Morris, Woods og Jack Nicklaus.

Samtlige turneringsseire har kommet i løpet av de siste 15 majorturneringene som er spilt.

- Jeg prøver å sette alt dette snakket til side når det dukker opp. Tiger og Jack er to av de mest suksessrike spillerne i sporten noensinne. Jeg er på rett vei for tiden, men jeg har en lang vei å gå. Å være i deres selskap på denne alderen er veldig spesielt, sa McIlroy søndag.