Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rosberg ble verdensmester: - Uvirkelig

Selv seier i sesongavslutningen i formel 1 holdt ikke for Hamilton.

VANT: Nico Rosberg kunne slippe jubelen løs etter kveldens løp. Foto: AFP PHOTO / MOHAMMED AL-SHAIKH / NTB Scanpix
VANT: Nico Rosberg kunne slippe jubelen løs etter kveldens løp. Foto: AFP PHOTO / MOHAMMED AL-SHAIKH / NTB Scanpix Vis mer

Lewis Hamilton gjorde det han kunne i VM-kampen mot Nico Rosberg, men selv seier i sesongavslutningen i formel 1 holdt ikke til å bli verdensmester da Rosberg ble nummer to.

Lewis Hamilton måtte vinne sesongavslutningen for å kunne utfordre Rosberg om VM-tittelen i formel 1. Rosberg ville bli mester om han ble nummer tre eller bedre, og tyskeren fulgte briten som en skygge hele løpet og sikret seg seieren i VM-sammendraget med en annenplass.

- Det er helt uvirkelig. Jeg er veldig, veldig stolt. Jeg har gjort det samme som min far klarte. Han vil komme hit om en og en halv time, så jeg gleder meg til å se ham, sa Rosberg etter seieren, ifølge BBC.

Hans far Keke Rosberg vant VM-tittelen i 1982.

Gratulerte konkurrenten

Hamilton gratulerte sin lagkamerat etter den dramatiske avslutningen.

- Helt ærlig, så føler jeg meg bra. Jeg vil si takk til min familie og laget. Jeg tror det er den 32. seieren siden jeg kom til laget. Og gratulerer til Nico, selvfølgelig. Det er hans første VM-tittel, sa Hamilton.

Sebastian Vettel ledet store deler av sesongavslutningen i Abu Dhabi, men etter at Ferrari-føreren skiftet dekk for siste gang smatt Hamilton og Rosberg forbi.

Briten måtte sette sin lit til sine utfordrere for å få Rosberg nedover på resultatlista, og mellom topp fire med Hamilton, Rosberg, Max Verstappen og Sebastian Vettel skilte det bare 2,8 sekunder med fire runder igjen.

Første VM-seier

Hamilton nektet å høre på lagets ordre om å kjøre på i fronten. I stedet ville han dytte Rosberg nærmere sine konkurrenter. Men Rosberg holdt hodet kaldt og sikret 2.-plassen og VM-tittelen med fem poengs margin til Hamilton. Vettel ble nummer tre i sesongavslutningen.

Rosberg kunne juble for sin aller første seier i VM-sammendraget. Etter annenplasser i både 2014 og 2015, begge gangene bak Hamilton, var det endelig Rosbergs tur til å ta turen øverst på podiet.

Han føyer seg også inn i rekken som den tredje tyskeren til å vinne VM i formel 1. Michael Schumacher og Vettel er de to som har vunnet tidligere.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling