Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rosberg raste mot lagkamerat Hamilton: - Han var ekstremt aggressiv

Tyskeren mente at Hamilton «gikk over streken».

IKKE BLID: Nico Rosberg (t.v) måtte se lagkamerat Lewis Hamilton avgjøre duellen om VM-tittelen i formel 1 søndag. Etterpå kom han med krass kritikk av briten. Foto: AP Photo/John Locher/NTB Scanpix
IKKE BLID: Nico Rosberg (t.v) måtte se lagkamerat Lewis Hamilton avgjøre duellen om VM-tittelen i formel 1 søndag. Etterpå kom han med krass kritikk av briten. Foto: AP Photo/John Locher/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nico Rosberg måtte se lagkamerat Lewis Hamilton avgjøre duellen om VM-tittelen i formel 1 søndag. Etterpå kom han med krass kritikk av briten.

Tyskeren mente at Hamilton kjørte altfor aggressivt i starten av løpet og «gikk over streken».

- Han var ekstremt aggressiv i starten. Vi traff hverandre, eller for å være presis så traff han meg. Det var ikke akseptabelt, sa han.

De to Mercedes-førerne har dominert sesongen, men Hamilton har hatt mest suksess og sikret VM-tittelen tre løp før sesongslutt. Rosberg hadde beste startposisjon søndag, men Hamilton vant løpet og tok sin tredje tittel.

Rosberg uttalte seg om starten rett etter løpet og presiserte at han ikke hadde rukket å se det om igjen på video. Han var likevel bestemt på at Hamiltons kjøring var for aggressiv.

- Min egen skyld Likevel tok Rosberg selv skylden for at han ikke vant løpet og forlenget spenningen om VM-tittelen. Han kom nemlig tilbake og ledet så sent som på 49. runde. Da kom han for langt ut i en sving og åpnet døren for Hamilton.

- Det var min feil som kostet meg løpet, og det var et tungt øyeblikk for meg. Det var rart. Det har aldri skjedd meg før, selv ikke på trening, sa Rosberg.

- Plutselig skrenset jeg. Kanskje var dekkene for kalde. Det er veldig skuffende, for løpet var mitt, sa han.

- Jeg sier ikke at noe var galt med bilen. Jeg antar at det var min feil.

Dårlig stemning Først litt senere greide Rosberg å gratulere Hamilton med tittelen.

- Han fortjener VM-tittelen. Han har kjørt veldig godt hele året, har vært jevn, og dette er vel fortjent, sa han.

Likevel var det umulig å skjule den dårlige stemningen mellom de to Mercedes-stjernene. I depot rett etter løpet kastet Hamilton en lue til Rosberg av typen de skal ha på seg under seiersseremonien. Til britens åpenbare forfjamselse kastet Rosberg den rett tilbake.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!