Rosberg vant sin første formel 1-seier

20 sekunder foran Button i Kina.

FØRSET BØTTE: Tyskeren Nico Rosberg feirer seieren i Kina Grand Prix i Shanghai. Her sammen med to briter på seierspallen: Nummer to Jenson Button (t.v.) og nummer tre Lewis Hamilton. Foto: Eugene Hoshiko, AP / NTB Scanpix
FØRSET BØTTE: Tyskeren Nico Rosberg feirer seieren i Kina Grand Prix i Shanghai. Her sammen med to briter på seierspallen: Nummer to Jenson Button (t.v.) og nummer tre Lewis Hamilton. Foto: Eugene Hoshiko, AP / NTB ScanpixVis mer


(Dagbladet): Nico Rosberg dominerte Kina Grand Prix i Shanghai etter å ha startet i pole position.

Han nøyde seg med å kjøre i depotet to ganger, og klarte å holde unna for konkurrentene til tross for slitte dekk på slutten.

- Det kunne ikke vært bedre. Jeg er veldig glad. Det var et flott løp, og det er imponerende å se hvor raske framskritt vi har gjort. Vi har slitt i de to første løpene, men vi gjorde noen endringer og det hjalp. Jeg er glad på vegne av os alle, og er spent på hvordan det går videre, sier tyskeren ifølge Autosport.com.

Seieren, som var den første for Mercedes i formel 1 siden 1955 (for 57 år siden), kom noe overraskende etter at teamet har slitt med dekkproblemer i de to første løpene denne sesongen.

- Vi ventet ikke å være så raske i dag. Vi visste at vi hadde en god sjanse på å være med i tetkampen, men vi regnet ikke med å være så raske. Takk til hele teamet for veldig hardt arbeid, og for å ha forbedret oppsettet. Jeg sleit med farta i de to første løpene, men her fungerte det bra, sier Rosberg.

FØRST OVER STREKEN: Mercedes-fører Rosberg rekker en triumferende pekefinger i været i det han kjører i mål under det sjakkrutete flagget. Foto: Mark Baker, AP / NTB Scanpix
FØRST OVER STREKEN: Mercedes-fører Rosberg rekker en triumferende pekefinger i været i det han kjører i mål under det sjakkrutete flagget. Foto: Mark Baker, AP / NTB Scanpix Vis mer

I mål var han nemlig solide 20,6 sekunder foran britiske Jenson Button, mens Lewis Hamilton tok tredjeplassen.

Regjerende mester Sebastian Vettel kjørte fra 11. startposisjon, og var på et tidspunkt oppe på andreplass. Men han ble passert av McLaren-førerne Button og Hamilton og sin egen lagkamerat i Red Bull-teamet, Mark Webber.

Rosbergs stallkamerat, veteranen Michael Schumacher, startet i andre startposisjon, men måtte bryte etter at det ene hjulet ble feil satt på under hans første stopp i depotet, skriver Autosport.com.