Rosberg vant sin første formel 1-seier

20 sekunder foran Button i Kina.

FØRSET BØTTE: Tyskeren Nico Rosberg feirer seieren i Kina Grand Prix i Shanghai. Her sammen med to briter på seierspallen: Nummer to Jenson Button (t.v.) og nummer tre Lewis Hamilton. Foto: Eugene Hoshiko, AP / NTB Scanpix
FØRSET BØTTE: Tyskeren Nico Rosberg feirer seieren i Kina Grand Prix i Shanghai. Her sammen med to briter på seierspallen: Nummer to Jenson Button (t.v.) og nummer tre Lewis Hamilton. Foto: Eugene Hoshiko, AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nico Rosberg dominerte Kina Grand Prix i Shanghai etter å ha startet i pole position.

Han nøyde seg med å kjøre i depotet to ganger, og klarte å holde unna for konkurrentene til tross for slitte dekk på slutten.

- Det kunne ikke vært bedre. Jeg er veldig glad. Det var et flott løp, og det er imponerende å se hvor raske framskritt vi har gjort. Vi har slitt i de to første løpene, men vi gjorde noen endringer og det hjalp. Jeg er glad på vegne av os alle, og er spent på hvordan det går videre, sier tyskeren ifølge Autosport.com.Seieren, som var den første for Mercedes i formel 1 siden 1955 (for 57 år siden), kom noe overraskende etter at teamet har slitt med dekkproblemer i de to første løpene denne sesongen.

- Vi ventet ikke å være så raske i dag. Vi visste at vi hadde en god sjanse på å være med i tetkampen, men vi regnet ikke med å være så raske. Takk til hele teamet for veldig hardt arbeid, og for å ha forbedret oppsettet. Jeg sleit med farta i de to første løpene, men her fungerte det bra, sier Rosberg.

I mål var han nemlig solide 20,6 sekunder foran britiske Jenson Button, mens Lewis Hamilton tok tredjeplassen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer