ANKET: Nicklas Bendtner anket dommen på stedet. Her på vei vekk fra Københavns Byret. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
ANKET: Nicklas Bendtner anket dommen på stedet. Her på vei vekk fra Københavns Byret. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/DagbladetVis mer

Rosenborg om Bendtner-dommen

Rosenborg: - Sterkt beklagelig

Rosenborg støtter Nicklas Bendtner, og lar ham få fortsette i klubben. Men de understreker likevel sakens alvor.

KØBENHAVN/OSLO (Dagbladet): Fredag ble Nicklas Bendtner (30) dømt til 50 dagers ubetinget fengsel. Rosenborg-stjerna er også dømt til å betale 11 300 danske kroner til taxisjåføren, samt saksomkostninger.

Det ble klart etter at dansken møtte i retten i København i dag etter taxi-bråket i høst der Bendtner utøvde vold mot en taxisjåfør. Bendtner anket dommen på stedet.

Rosenborg bekrefter at dommen ikke får noen konsekvens for danskens framtid i klubben, men de tar saken svært alvorlig.

- Han er Rosenborg-spiller og fortsetter som fotballspiller i Rosenborg, sier klubbens daglige leder Tove Moe Dyrhaug til TV 2.

- Sterkt beklagelig

Overfor Dagbladet viser RBK-sjefen til en pressemelding publisert på klubbens nettsider. Der uttrykker de at de ikke ønsker å kommentere saken.

I pressemeldingen understreker klubben at Rosenborgs spillere har et spesielt ansvar for å opptre på en ordentlig måte og ivareta den rollen de har som forbilder.

«Dette gjelder både på og utenfor banen. Når vi oppfattes å ikke oppfylle denne rollen er det sterkt beklagelig,» heter det i pressemeldingen.

«Vi forsvarer Nicklas som person, men ikke handlingen han er dømt for i dette tilfellet. Omstendighetene rundt hendelsen kan ikke vi uttale oss om. Vi tar saken på største alvor og forstår at vår respons vil ha stor interesse. Dette er en vanskelig sak det vil være mange oppfatninger rundt. Det er ikke enkelt å vite hva som er riktig reaksjon.»

Rosenborg skriver at de har lært Bendtner å kjenne på en god måte siden han signerte i 2017. De beskriver ham som en god person med mye godt humør, og på akkurat det har de ingenting å utsette.

Landslags-nei

Det danske fotballforbundet er harde i en uttalelse til dommen. Bendtner får ikke spille på Danmarks landslag før dommen er sonet.

- Er man voldsdømt, kan man ikke spille på landslaget, sier sportssjef Peter Møller i Danmarks fotballforbund til nyhetsbyrået Ritzau.

Hareide har tidligere sagt at det er «utenkelig» med en voldsdømt spiller på landslaget, men fredag var han helt på linje med Peter Møller.

- Når man har begått noe voldelig, må man stå til ansvar for det. Man blir dømt og soner straffen, deretter kommer man tilbake til samfunnet på vanlig måte igjen. Slik må det være, sier Hareide til BT, skriver NTB.