Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rosenborg slo Lillestrøm på fotballens festdag

Rosenborg-angrepet våknet til liv og knuste LSK

Et Rosenborg-lag i festhumør feide over et sjansesløsende LSK-lag i det som kan ha vært en vekker for Rosenborgs angrepsspill.

SCORET: RBKs Nicklas Bendtner jubler etter 1-0 scoringen under eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Lillestrøm på Lerkendal Stadion.
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
SCORET: RBKs Nicklas Bendtner jubler etter 1-0 scoringen under eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Lillestrøm på Lerkendal Stadion. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
  • Rosenborg – Lillestrøm 3–0 (1–0)

Rosenborgs angrepsstjerner sikret en komfortabel seier på norsk fotballs festdag på Lerkendal. En Nicklas Bendtner som nærmer seg VM-form, Pål André Helland og hjemkomne Alexander Søderlund sto for målene da Rosenborg enkelt tok seg av Lillestrøm.

Rosenborg gjorde en av sine beste prestasjoner så langt i sesongen, og særlig i andre omgang da Lillestrøm sprakk litt opp i organiseringen viste hjemmelaget angrepsspill av god, gammel kvalitet.

Dermed kan Rosenborg-spillerne feire nasjonaldagen med god samvittighet etter å ha kappet inn på forspranget til Brann som ikke klarte å slå Haugesund hjemme i Bergen. Fem poeng skiller nå de to lagene på toppen av tabellen.

Rosenborg har bare scoret mer enn ett mål i én seriekamp siden 4-0-seieren over Molde i 4. serierunde i starten av april, og det var mot tabelljumbo Start. Mot Lillestrøm virket det ikke slik og hjemmelaget var best i alt foran 21 000 tilskuere.

– Det er gøy når det er så my folk og vi klarer å spille ok fotball. Det var deilig å score et mål, det tar jeg med meg, sier Alexander Søderlund til TV Norge etter kampen.

Straffet for bom

Lillestrøm burde vært foran da Thomas Lehne Olsen fikk kampens første sjanse. Og den var stor. Lehne Olsen fikk nemlig en hel banehalvdel for seg selv etter at begge RBK-stopperne gikk i duell med Gary Martin, fikk ikke brutt, men alene med André Hansen satte Olsen ballen utenfor målet.

Å ikke ta sjansene sine på Lerkendal har ofte lag blitt straffet for. Så også denne gang. Etter 13 minutter satt ballen i motsatt mål.

Rosenborg rullet flott opp på sin venstreside og Birger Meling fant Bendtner foran mål som enkelt kunne styre innsnitt tredje seriemål for sesongen.

Det var Rosenborg som styrte begivenhetene på en strøken Lerkendal-matte, men målet var den store beholdningen før pause, for hjemmelaget slet med å skape de store mulighetene.

Rett før pause måtte LSK-keeper Maric i aksjon for å stoppe en header fra Bendtner etter en corner, men ellers slet RBK med å bryte ned et kompakt og lavtliggende Lillestrøm-lag som ønsket å kontre.

Helland-show

Jonathan Levi kom inn for en skadet Yann-Erik de Lanlay på slutten av første omgang og fikk andre omgangs første sjanse da han fyrte av gårde et skudd fra inne i 16-meteren, men ballen trillet en halvmeter utenfor stolpen.

Seinere fikk svensken en gylden mulighet etter 63 minutter da han ble spilt fri, men 22-åringen var ikke heldig da han forsøkte en nonchalant chip over Maric som i stedet gikk rett i fanget til målvakten.

Da hadde likevel hjemmefansen allerede fått noe å juble for. På motsatt kant holdt Pål André Helland show med en lekker tofotsfinte mellom og forbi to LSK-forsvarere og trillet ballen enkelt forbi keeper til 2–0.

Lillestrøm fikk en gylden sjanse til å komme seg tilbake i kampen med tjue minutter igjen.

Erling Knudtzon fant bakrommet og fintet vekk to RBK-forsvarere. Avslutningen ble på imponerende vis reddet av André Hansen og på åpent mål på returen fikk Simen Kind Mikalsen bare til en puslete avslutning som Hedenstad på mirakuløst vis fikk klarert på streken.

Som i første omgang ble Lillestrøm knallhardt straffet. To minutter tok det før innbytter Alexander Søderlund fyrte løs fra 22 meter og ned i borteste hjørnet for sitt tredje mål denne sesongen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media