Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rosenborg dropper Dubai-tur

Rosenborg avlyser Dubai-tur etter kraftige reaksjoner

Rosenborg dropper treningsleiren i Dubai i januar etter kraftige reaksjoner fra fansen, opplyser klubben.

KRITIKK: Rosenborg avlyser treningsleiren i Dubai etter massiv kritikk. Her er RBK-spillerne på vei til St. Petersburg. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
KRITIKK: Rosenborg avlyser treningsleiren i Dubai etter massiv kritikk. Her er RBK-spillerne på vei til St. Petersburg. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag kveld opplyste Rosenborg at de hadde besluttet å dra på treningsleir til Dubai i januar. Reaksjonene lot ikke vente på seg, og allerede tirsdag formiddag hadde klubben snudd.

- Det har vært veldig høy aktivitet og sterke reaksjoner i etterkant. Vi erkjenner at vi har undervurdert de reaksjonene som har kommet opp mot de sportslige vurderingene. Ut ifra de reaksjonene har vi besluttet å reversere beslutningen. Vi reiser ikke til Dubai, sier Stig Inge Bjørnebye, ifølge Adresseavisen.

Dubai er den største byen i De forente arabiske emirater. Landet har vært gjenstand for kritikk blant annet for hvordan kvinnelige voldsofre behandles og forbudet mot homofili.

Reaksjonene var til dels sterke i supporterklubben Kjernen. Flere oppfordret til boikott av klubben, andre til ikke å fornye sesongkortet, mens supporterklubbens nettsider oppfordret RBK til å skifte mening og «avlyse denne skammelige turen».

- Det er ikke antallet reaksjoner som har ført til den, men budskapet i tilbakemeldingene fra våre medlemmer og supportere, sier Bjørnebye til avisen.

Tvilte seg fram til et ja

Styreleder Ivar Koteng sa i går at han var en av dem som stilte spørsmål ved treningsleiren, og at etter diskusjoner tvilte styret seg fram til et ja.

Til NRK sa Koteng at han hadde håp om at det kunne føre til noe godt at klubben reiste til Dubai.

- Det var ikke optimalt, men det å reise og påvirke med vår livsstil kan jo være med å bidra til at forholdene blir bedre i det landet vi reiser til, sa styrelederen til NRK.

Tror du at dere klarer å påvirke på noe vis?

- Diplomati er noe som sannsynligvis virker litt i hele verden.

- Forkastelig

Espen Viken, talsperson i Kjernen, beskrev Dubai-reisen som forkastelig.

- Dette hadde vi ikke forventet av Rosenborg, vi syns det er begredelig. Å legge en treningsleir til et land som er så uglesett og etter hvert tydelig belyst som Dubai, er rett og slett forkastelig, sa Viken til NRK.

Rosenborg jobber nå med nye alternativer til treningsleir.

NTB/Dagbladet

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!