Rosenborg dropper Dubai-tur

Rosenborg avlyser Dubai-tur etter kraftige reaksjoner

Rosenborg dropper treningsleiren i Dubai i januar etter kraftige reaksjoner fra fansen, opplyser klubben.

KRITIKK: Rosenborg avlyser treningsleiren i Dubai etter massiv kritikk. Her er RBK-spillerne på vei til St. Petersburg. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
KRITIKK: Rosenborg avlyser treningsleiren i Dubai etter massiv kritikk. Her er RBK-spillerne på vei til St. Petersburg. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mandag kveld opplyste Rosenborg at de hadde besluttet å dra på treningsleir til Dubai i januar. Reaksjonene lot ikke vente på seg, og allerede tirsdag formiddag hadde klubben snudd.

- Det har vært veldig høy aktivitet og sterke reaksjoner i etterkant. Vi erkjenner at vi har undervurdert de reaksjonene som har kommet opp mot de sportslige vurderingene. Ut ifra de reaksjonene har vi besluttet å reversere beslutningen. Vi reiser ikke til Dubai, sier Stig Inge Bjørnebye, ifølge Adresseavisen.

Dubai er den største byen i De forente arabiske emirater. Landet har vært gjenstand for kritikk blant annet for hvordan kvinnelige voldsofre behandles og forbudet mot homofili.

Reaksjonene var til dels sterke i supporterklubben Kjernen. Flere oppfordret til boikott av klubben, andre til ikke å fornye sesongkortet, mens supporterklubbens nettsider oppfordret RBK til å skifte mening og «avlyse denne skammelige turen».

- Det er ikke antallet reaksjoner som har ført til den, men budskapet i tilbakemeldingene fra våre medlemmer og supportere, sier Bjørnebye til avisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer