Rosenborg avsluttet med festspill

Serieleder Rosenborg avsluttet med fyrverkeri foran hjemmepublikum på Lerkendal. Etter en tafatt første omgang, slapp trønderne seg seg løs, scoret tre mål i andre omgang og slo Lillestrøm 4-0.

- Resultatet lyver noe. Vi har spilt bedre og var langt fra på topp i første omgang. En lang vårsesong med mange kamper og landslagsspill for noen av våre spillere, sliter på kreftene, sa RBKs Erik Hoftun.

Rosenborg spilte seg fram til ni sjanser og scoret på fire. Gjestene fra Lillestrøm ble kreditert sju målsjanser, men effektiviteten var altfor dårlig.

- Jeg er fornøyd med første omgang. Det er noe av det beste vi har gjort i år, men vi må selvsagt score på sjansene, sa LSKs kaptein Torgeir Bjarmann.

Lillestrøm var godt organisert og satte RBK-forsvaret på mange prøver før hvilen. Fem gode måltilbud spilte Åråsen-klubben seg fram til, men enten ryddet forsvaret opp eller så var Jørn Jamtfall i veien.

Storoffensiv

I andre omgang startet Rosenborg offensiven, og Bent Skammelsrud viste vei da han hamret inn 2-0 på pasning fra Christer Basma i det 54. spilleminutt.

Det siste kvarteret ble dominert helt og holdent av hjemmelaget. Jan Derek Sørensen, som satte inn 1-0-målet etter en gedigen forsvarsmiss, scoret også 3-0-målet og gjorde forarbeidet til Tore André Dahlums punktum med 4-0 på Lerkendal.

Rosenborg avsluttet med glad-fotball foran drøyt 13 000 tilskuere i Trondheim.

Nils Arne Eggens mannskap leder med tre poeng på Molde, og har en kamp mindre spilt.

(NTB)