BLIR: Nicki Bille Nielsen får fortsette i RBK etter hendelsen i København.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BLIR: Nicki Bille Nielsen får fortsette i RBK etter hendelsen i København. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Rosenborg bekrefter at Nicki Bille blir i klubben

Men gir ham totalt alkoholforbud.

TRONDHEIM (Dagbladet): I 14-tida i ettermiddag meldte Dagbladet at Nicki Bille Nielsen (26) får bli i Rosenborg etter den angivelige biteepisoden i København natt til langfredag.

På en pressekonferanse på «Brakka» utenfor Lerkendal, som startet klokka 22 i kveld, bekrefter Rosenborgs sportslige leder Erik Hoftun at den danske angrepsspilleren får bli.

- Dette har vært i fokus de siste dagene og det har vært en vanskelig sak for oss. Vi har brukt lang tid for å ta riktig beslutning og så det ikke blir følelses-styrt. Vi har snakket med Nicki og vitner. Vi har sett to videoer. Vi har snakket med agenter og advokater, sier Erik Hoftun.

Hoftun har imidlertid disse betingelsene til Nielsen:

• Får totalt alkoholforbud på ubestemt tid.

• Må utføre sosialt arbeid.

• Skal fortsette sinnemestringskurs.

Kysset klubblogoen Hoftun sier videre:

- Vi har dannet oss et godt bilde av det som skjedde. Vi har ingen grunn til å ikke tro på det Nicki sier han har gjort. Det vi kan klandre Nicki for er at han havner i den situasjonen med politiet. Vi kan ikke si noe om politiet i København har opptrådt klanderverdig.

Nicki Bille Nielsen var selv tilstede på «Brakka» under pressekonferansen i kveld. Dansken sier:

- Jeg respekterer klubbens beslutning. Jeg har ikke lyst til å kommentere selve hendelsen med politiet i København. Det får dere ta med min advokat. Siden i fjor høst har jeg vært en del av et sinnemestringskurs som jeg skal fortsette med, sier Bille Nielsen.

- Jeg er glad for å være i RBK, sier han videre, og kysser RBK-logoen på jakka.

- Jeg synes det går helt greit med alkoholforbud. Jeg klarer meg fint uten, sier Bille Nielsen videre.

- Jeg har ikke lyst til å havne i disse situasjonene. Jeg skal arbeide med meg selv og jeg vil være et forbilde i Norges største klubb, legger han til.

Møtevirksomhet Spissen med tre landskamper og ett mål for Danmark fortsetter altså sin fireårskontrakt hos trønderne. Han fryktet at Rosenborg skulle terminere kontakten etter hendelsen i København.

Rosenborg-ledelsen har vært i møter nærmest uavbrutt de siste dagene. Samtidig har Erik Hoftun og Co hentet inn så mye informasjon som mulig om nøyaktig hva som skjedde i påska.

Nicki Bille Nielsens agent, Nikola Juric, var i møte med Rosenborg både i går ettermiddag og i formiddag. Etter dagens første møte ga han Rosenborg en deadline til klokka 13 med å bestemme seg.

RBKs sportslige ledelse behøvde selvsagt ikke høre på agenten, men avgjørelsen ble tatt og Nielsen får fortsette - noe RBK altså bekrefter i kveld.

Grunnen til at de har ventet med å offentliggjøre beslutningen er blant annet av hensyn til Nielsen selv og på grunn av cupkampen mot Orkla - som ble vunnet 3-0.

Dagbladet har nå sett to videoer av hendelsen i København, og de underbygger Nielsens versjon om at han ikke gjorde motstand mot politiet.

- Fortsett å filme! Fortsett å filme det de gjør mot meg. Jeg gjør ingenting, skriker Nielsen i videoen mens han blir holdt av politifolkene.

MØTER: RBKs sportslige leder Erik Hoftun og agent Nikola Juric har møttes flere ganger de siste par dagene. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
MØTER: RBKs sportslige leder Erik Hoftun og agent Nikola Juric har møttes flere ganger de siste par dagene. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet Vis mer

26-åringen blir også sprayet i ansiktet med pepperspray ved to anledninger av en politimann. Betjenten forsøker også å spraye Billes kamerat - som filmet hendelsen - med peppersprayen.

Skuffet Bille Bakgrunnen er pågripelsen i København sentrum natt til langfredag, som resulterte i en voldssiktelse. Episoden er ikke Bille Nielsens første kontrovers som RBK-spiller, i september i fjor tilbrakte han ei trondheimsnatt i fyllearresten.

Dansken har ikke fått trene med sine lagkamerater de siste dagene, og var ikke i RBKs tropp som møter Orkla i cupen i kveld.

Agent Juric opplyste til Dagbladet tidligere i dag at spissen har vært skuffet over behandlingen fra klubben, og at han forventer en beklagelse dersom han får fortsette, noe han altså får.

Uavhengig av RBKs beslutning behandles saken videre hos København-politiet.

- Status er at han er siktet for vold mot offentlig tjenestemann. Så vil den videre etterforskningen vise om saken skal gå til juridisk vurdering, og der blir spørsmålet om det er grunnlag for å reise tiltale, sa visepolitiinspektør Ove Bundgaard Larsen til Dagbladet i går.

I KULDA: Nicki Bille Nielsen måtte vente utenfor Lerkendal da agenten møtte Rosenborg-ledelsen i går. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
I KULDA: Nicki Bille Nielsen måtte vente utenfor Lerkendal da agenten møtte Rosenborg-ledelsen i går. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer