Rosenborg best i andreomgang

Rosenborg - Brügge 2-0 (0-0). Brügge skapte sjanser i førsteomgang, og Rosenborg kan takke keeper Jamtfall for at det ble med sjansene. Etter pause kom derimot trønderne tilbake og fikk raskt uttelling. Bent Skammelsrud ble kveldens helt på Lerkendal.

Rosenborg har blitt et storlag i europeisk sammenheng, men belgiske Brügge er heller ingen liten klubb. Det bevisste de i kveldens førsteomgang på Lerkendal, da laget i perioder rundspilte trønderne. Serien har ikke riktig startet i Belgia, men det forhindrer ikke at gjestene startet bra.

Men som så ofte før benyttet trønderne pausen bedre. De kom tilbake etter pause med ny giv, og tok belgierne på sengen de første 15-20 minuttene.

Marerittet Bent Skammelsrud

Hele kampen hadde Brügge dekning på Bent Skammelsrud, som aldri ble ufarlig. Da Rosenborg fikk sitt første mål i andreomgang var det Skammelsrud som slo igjennom. Han ga aldri opp, og kom stadig oftere løs inn i feltet.

6 minutter inn i andreomgang slo han en ball inn til Runar Berg. Det var trøndernes første store mulighet: men det kom flere. Litt senere satte Sigurd Rushfelt inn sitt sjette mesterligamål etter nok et langt innspill fra Skammelsrud.

Belgiernes mareritt Bent Skammelsrud fortsatte i samme stil. 10 minutter før slutt punkterte han matchen med å score selv fra lang avstand, etter en retur fra corner.

Det ble RBK-veteranens tredje scoring i Mesterligaen. Ingen andre i Rosenborg har spilt like mange kamper som Skammelsrud i Mesterligaen, og i kveld bevisste han hvorfor.

Heldige

  Alt i alt skapte Rosenborg bare en målsjanse i hele førsteomgangen, mens Brügge hadde fire store sjanser.

Mest farlig var nok angrepet i 29 minutt, der Brügges spiss skjøt ballen på mål. Jamtfalls lette touch på ballen var det eneste som gjorde at det ikke ble mål.

Til slutt vant Rosenborg meget fortjent, men de var heldig som ikke gikk til pause med belgiske mål.