Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rosenborg ble ribbet på Åråsen

Før sesongstart pekte alle odds mot Lillestrøm, som ble dømt nord og ned fra eliteserien. I dag slo laget tilbake med seier 3-2 over selveste Rosenborg i årsdebuten hjemme på Åråsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosenborg-trener Nils Arne Eggen bøyde seg for en sjelden gangs skyld i støvet etter Lillestrøms oppvisning. Med Åråsen-debutant Pål Strand i storslag gjorde laget eksperttipsene til skamme og klatret til topps på tabellen.

- Lillestrøm vant helt fortjent, mente Nils Arne Eggen etter kampen. Noen god forklaring på hva som har skjedd med hans egne spillere i løpet av uken hadde han ikke.

- De virket paralyserte. Alt gikk så tungt, tregt og ubesluttsomt, sa RBK-treneren.

En svært opplagt Pål Strand på Lillestrøms midtbane var involvert i det meste på Åråsen. Han scoret ett av målene selv, og la i tillegg opp til de to øvrige LSK-scoringene.

- Jeg må si meg veldig fornøyd. Det er stort å slå Rosenborg, men jeg tar ikke av for det, mente Strand, som i fjor spilte i Raufoss i 1. divisjon.

Feil bein

18 minutter var gått da dagens mann viste seg fram første gang. Et flott overlegg ble ekspedert i mål av Arild Sundgot. I hodeduell med store og sterke RBK-forsvarere gikk han seirende ut, og scoringen satte Åråsen på hodet.

Ni minutter etter sidebytte fikk Pål Strand sin gyldne sjanse for dagen. Runar Normann førte ballen fra egen midtbane, spilte til Runar Kristinsson, som igjen dyttet ballen videre til Pål Strand på vei gjennom gjestenes forsvar. Med innsiden av høyrefoten satte venstrebeinte Strand ballen utagbart forbi keeper Jørn Jamtfall.

- Jeg fikk ballen på feil bein, men jeg er ikke så verst med å bruke innsiden av foten. Det ville ikke gått så bra hvis jeg hadde skutt med vrista, mente Pål Strand.

Bare få minutter senere slo Rosenborg tilbake og reduserte til 1-2, men også det målet ble scoret av en Lillestrøm-spiller. Heidar Helguson var uheldig og stanget ballen i eget mål etter en corner fra Bent Skammelsrud.

Avgjorde

Sju minutter før slutt avgjorde Torgeir Bjarmann kampen. En corner fra Pål Strand havnet på hodet til Bjarmann, som svevde himmelhøyt over Rosenborgs mannskap. På overtid handset Torjus Hansén inne i eget straffefelt, og dommer Terje Hauge fra Lyngbø hadde ikke annet valg enn å tildele Rosenborg straffespark. Det satte Bent Skammelsrud sikkert i mål og fastsatte sluttresultatet til 3-2.

- Vi vant fortjent, såvel spillemessig som sjansemessig. Taktikken slo til for fullt. Vi var enige om å presse Rosenborg høyt og gi dem lite rom å spille i. Det fungerte perfekt, mente LSK-trener Arne Erlandsen.

(NTB)