TILBAKE ETTER NESTEN ÅTTE ÅR: Nils Arne Eggen tok farvel med Rosenborg i november 2002, sammen med Bent Skammelsrud Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
TILBAKE ETTER NESTEN ÅTTE ÅR: Nils Arne Eggen tok farvel med Rosenborg i november 2002, sammen med Bent Skammelsrud Foto: Arnt E. Folvik/DagbladetVis mer

- Rosenborg blir morsommere

Kalle Løken gleder seg over Eggen-returen.

||| (Dagbladet): Karl-Petter Løken var en av bautaene under Nils Arne Eggens storthetstid i Rosenborg på 90-tallet.

Nå er han NRK-ekspert og gleder seg til å se 68-åringen på sidelinja på Lerkendal igjen - fram til 1. januar 2010.

- Dette kommer til å gå fint. Det Rosenborg kan regne med er fokus på det offensive og mer struktur i angrepsspillet, sier Løken til Dagbladet.

Det handler altså på nytt om samhandling, godføtter og mål i Trondheim.

- Jeg tror vi kommer til å se et morsommere Rosenborg, men kanskje også mer variabelt. Jeg tror de skaper mer, og scorer mer mål enn de har gjort så langt, sier Løken.

Tok norsk fotball videre
Eggen var en levende legende da han ga seg i RBK i 2002, og Løken har ikke tro på at 4-3-3-mesterens fotball har gått ut på dato.

- Alt går litt fortere nå, men hvis du ser på landslaget så har ikke Drillo gjort noe nytt. Han gjør det samme som tidligere, det er disiplin defensivt og spill lengeretningen. Nå er de to som brakte norsk fotball et skritt videre tilbake for fullt. Det er morsomt. Alder er ingen hindring, sier Løken.

Han mener Erik Hamrén, som nå blir landslagssjef for Sverige på fulltid, etterlater seg et vinnerlag som gjør det enklere for orkdølingen å komme inn midt i en sesong.

- Hamrén har gjort en kjempejobb, laget nekter jo å tape. Og de har en defensiv trygghet som de ikke har hatt tidligere, sier RBKs tidligere 9-er.

- Tar Eggen en sjanse ved å komme tilbake?

FLERE MÅL, FLERE TAP: Karl-Petter Løken forventer seg at RBK blir bedre offensivt, men at det blir noen smeller underveis. Foto: Andrea Gjestvang/Dagbladet
FLERE MÅL, FLERE TAP: Karl-Petter Løken forventer seg at RBK blir bedre offensivt, men at det blir noen smeller underveis. Foto: Andrea Gjestvang/Dagbladet Vis mer

- Nei, han er motivert og har lyst. Selvfølgelig finnes det fallhøyde, med tanke på suksessen Nils Arne hadde i Rosenborg. Men han er en god motivator og en god trener, det er ikke stor risiko.

Fargeklatt
Som fotballekspert får dessuten Løken mer å prate om med Eggen tilbake.

- Han er en fargeklatt, som vi har savnet de siste årene. Han er klart den beste treneren jeg har hatt.

- Tror du Eggen kan fortsette etter denne halve sesongen?

- Nei, det vil jeg ikke spekulere i. Men hvis det går bra blir det nok fristende å fortsette.

GODFOT: Kalle Løken var høyreving under Eggen. Foto: Dagbladet
GODFOT: Kalle Løken var høyreving under Eggen. Foto: Dagbladet Vis mer