EUROPA LEAGUE: Rosenborg møter islandske KR i europaligaen torsdag. Det er en kamp trønderne bør vinne, ifølge tidligere KR-trener Runar Kristinsson. Men han advarer om at islendingene kan overraske.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
EUROPA LEAGUE: Rosenborg møter islandske KR i europaligaen torsdag. Det er en kamp trønderne bør vinne, ifølge tidligere KR-trener Runar Kristinsson. Men han advarer om at islendingene kan overraske. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

- Rosenborg bør vinne åtte av ti kamper mot dem

KR i venter i Europa League.

Rosenborg møter islandske KR i europaligaen torsdag. Det er en kamp trønderne bør vinne, ifølge tidligere KR-trener Runar Kristinsson. Men han advarer om at islendingene kan overraske.

Torsdag spilles første kamp i andre runde av europaligakvalifiseringen. Alle de norske gikk videre forrige uke, og spiller bortekamp denne uka.

- Spiller vi opp mot vårt beste, skal dette gå veien, men vi må være gode, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen til klubbens nettside. RBK møter islandske KR i Reykjavik.

- Reykjavik er et godt lag og har enkeltspillere som kan stelle i stand trøbbel for oss, fortsetter han, og forteller at de har en bra plan for hvordan de skal gå fram mot laget som ligger på andreplass i den islandske ligaen.

Bør vinne Lillestrøm-trener Runar Kristinsson trente KR fra 2010 til han i 2014 overtok ansvaret i LSK. Selv om laget har gjort noen endringer siden han forlot klubben, vet han godt hva som venter RBK på torsdag.

- KR er blant de to beste i den islandske ligaen, og når de spiller der kan de ligge offensivt og styre. Når de møter lag fra andre land legger de seg ofte litt mer tilbake.

- Hvis disse lagene spiller mot hverandre ti ganger, bør RBK vinne åtte av dem. Men det er annerledes i europaligaen, og de islandske lagene kan overraske, fortsetter han.

KRs hittil beste prestasjon i Europaligaen er avansement til tredje kvalikrunde både i 2009/2010 og i 2011/2012.

- De kan få til en god hjemmekamp. Flere av spillerne har erfaring fra spill i Europa tidligere, og klarer å omstille seg til møtene med utenlandske lag, tror Kristinsson.

Tsjekkisk motstand for SIF Etter å ha slått albanske Partizan Tirana 4-1 sammenlagt i første runde, venter tsjekkiske Mlada Boleslav for Strømsgodset.

Mlada Boleslav ble nummer fire i hjemlig liga i 2014/2015 sesongen. Strømsgodset røk i 2013 ut av europaligaens tredje runde mot et annet tsjekkisk lag, Jablonec. Det er oppgjør som Mlada Boleslav har studert før torsdagens møte.

- Nordmennene gjorde det veldig vanskelig for Jablonek, og det kommer de til å gjøre mot oss også, sier kaptein Lukas Magera til UEFA.com.

SIF må klare seg uten sin formsterke spiss Marvin Ogunjimi, som har ødelagt kneet og er ute resten av sesongen.

Hjemmesterk motstand for Odd Odd sikret seg avansement da de vant 3-0 mot Sheriff i Moldova, til tross for 0-0 i returoppgjøret hjemme i Skien. Torsdag er det irske Shamrock Rovers som er motstanderen.

I den irske eliteserien ligger Shamrock på tredjeplass, og er ubeseiret hjemme siden juli i fjor.

(NTB)