Kåre Ingebrigtsen i strid med Rosenborg:

- Rosenborg burde vist større grad av folkeskikk

Advokater og eksperter på arbeidsrett om RBK-striden som også kan koste Kåre Ingebrigtsen dyrt.

TIL SAK?: Kåre Ingebrigtsen(t.h.) og Erik Hoftun fikk sparken som RBK-trenere i sommer. Nå kan de gå til sak mot gamleklubben. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
TIL SAK?: Kåre Ingebrigtsen(t.h.) og Erik Hoftun fikk sparken som RBK-trenere i sommer. Nå kan de gå til sak mot gamleklubben. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- En illusjon som har lite for seg.

Det sier Jan Tormod Dege, advokat og ekspert på arbeidsrett, om den mulige rettstvisten mellom Kåre Ingebrigtsen og Rosenborg Ballklub.

Ingebrigtsen og Erik Hoftun varsler nemlig rettssak mot Rosenborg etter at de fikk sparken 19. juli, ifølge VG.

Trenerduoen anklager RBK-ledelsen for «usaklig oppsigelse». Ingebrigtsen og Hoftun fikk sparken som henholdsvis hovedtrener og assistenttrener, og trøndernes advokater Stein Kimsås-Otterbech og Andreas Messelt Ekker viser, ifølge avisa, til at partene har møttes uten å komme til enighet.

Rosenborg forteller til Dagbladet at de forholder seg rolig - og opplyser at de onsdag ettermiddag ikke har hørt noe fra eks-trenerne.

- Vi har ikke mottatt noe søksmål og kan derfor ikke kommentere noe på det. Interessant at media vet om dette, ikke vi. Vi kommenterer selvsagt ikke personalsaker, sier Trond Alstad i RBK til Dagbladet. Han er leder for strategi, organisasjon, kommunikasjon og samfunnsansvar i klubben.

Tirsdag kveld sa Alstad følgende til VG:

- Vi forholder oss helt rolig til dette. I Rosenborg mener vi at vi har jussen og alt annet på plass i denne saken, opplyste Alstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer