SCORET TO: Rade Prica scoret to mål mot Hønefoss, og hadde muligheter nok til å score både tre og fire. Foto: Scanpix
SCORET TO: Rade Prica scoret to mål mot Hønefoss, og hadde muligheter nok til å score både tre og fire. Foto: ScanpixVis mer

Rosenborg cruiser mot nytt seriegull

Rade Prica matchvinner mot Hønefoss med to mål før pause.

||| (Dagbladet): • Hønefoss - Rosenborg 0-2.

Rade Prica ble matchvinner med sine to mål, men det var langt fra noen komfortabel seier for gjestene fra bartebyen.

Hønefoss var farlig nære ved flere anledninger, men det å score mål har vært «Hønas» akilleshæl denne sesongen. Bare nedrykksklare Sandefjord har scoret færre i årets Tippeliga.

Frem til Prica scoret to mål på tre minutter i minuttene før pause var Hønefoss laget som hadde vært nærmest scoring. Men når den siste, avgjørende pasningen eller styringen ville vært nok til å ta ledelsen, stanget Hønefoss-forsvaret i et solid Rosenborg-forsvar.

- Jeg tenker ikke så mye på toppscorertittelen, men det var gøy å score to. Steffen har jo også tre flere enn meg, sier Prica til NTB etter seieren.

- Jeg burde hatt tre eller fire. Jeg håper jeg kan få uttelling på de sjansene jeg brenner i eliteserien mot Atlético Madrid i europaligaen. Uansett føler jeg at det løsnet i dag, og at kroppen begynner å fungere, sier Prica.

- Rade er i form, både han og Steffen. Det er de to som er avgjørende i situasjonene som er avgjørende i fotballkamper. Rade gjorde sin beste kamp for klubben siden jeg kom hit, mener Nils Arne Eggen.

To mål på tre minutter For der Hønefoss manglet det lille siste, viste Rade Prica hvordan det skulle gjøres.

Thomas Solvoll feilberegnet totalt på et innlegg, Prica fanget opp en Iversens stuss og hamret ballen i det åpne målet fra skrå vinkel.

To minutter senere var svensken på rett plass til rett tid igjen.

Moldskred kom fri på høyrekanten og lobbet mot bakerste stolpe. Der ventet Prica som stupte ballen i mål med pannebrasken.

To mål på tre minutter av den tidligere Sunderland-spissen.

Nære hat-trick Hønefoss hadde mye av ballen i den andre omgangen, og Madiou Konate brant en gylden mulighet til å redusere når han skjøt en klarering like over etter timen spilt.

Lars Lafton var også nære ved å finne nettmaskene etter glimrende forarbeid av Davy Claude Angan, men Lafton fikk ikke tilstrekkelig kontakt med ballen til å styre den mot mål fra kloss hold.

Rosenborg hadde relativt god kontroll på vertene, og fikk store muligheter på overganger ettersom Hønefoss løftet laget høyere og høyere i jakt på redusering.

Prica hadde muligheten til å bli tre-målsscorer kvarteret før slutt, men helt alene med Thomas Solvoll var det sistnevnte som gikk seirende ut av duellen med en glimrende reaksjonsredning.

Tre minutter før slutt traff samme mann stolpen med en heading fra fem meter etter at Solvoll måtte gi retur på et Iversen-skudd.

Rosenborg forsvarte seg godt, og holdt hjemmelaget i sjakk helt til Svein-Erik Edvartsen blåste for full tid.

Klare for Madrid
Frem til i kveld hadde gjestene sluppet inn mål på sine siste 11 kamper i Tippeligaen, og det smakte nok godt for gjestene å holde nullen.

Torsdag venter nemlig langt sterkere motstand for trønderne. Da reiser de til den spanske hovedstaden hvor Atletico Madrid venter på Vicente Calderón.

- Det blir jo en ny opplevelse for dette laget også, for de er jo ikke vant til det. Fordelen med den forrige generasjonen jeg hadde var at de spilte i Europa hvert år. Men får vi med oss ett poeng der, da blir det spennende med to hjemmekamper på rad, sier Nils Arne Eggen til TV 2.

- Det er viktig å vinne fotballkamper, man lærer best av det. Vi skjønte at det kom til å bli veldig viktig å vinne her, VIF imponerte i går, og med fem poeng kan alt skje.

For Hønefoss handler høsten om å berge plassen i Tippeligaen.

- Vi har fortsatt håp om å berge plassen. I dag var vi på høyde med Rosenborg i perioder, men det er ingen tvil om at de er bedre på avslutninger enn oss. Når det er sagt, så er det fortsatt mye vilje i laget, og vi er optimistiske med tanke på å nå trygg grunn. Og kvalikplassen skal vi ha uansett, sier trener Tom Gulbrandsen.