LEKENT: Djordje Denic scoret kampens første mål etter en herlig lobb over Adam Larsen Kwarasey. Foto: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån
LEKENT: Djordje Denic scoret kampens første mål etter en herlig lobb over Adam Larsen Kwarasey. Foto: Jon Olav Nesvold/BildbyrånVis mer

Rosenborg slo Vålerenga i kvartfinale i cupen

Rosenborg cruiset til cupsemi

På hjemmebane hadde Rosenborg få problemer med å ta seg av Vålerenga og er klare for sin tredje cupsemi på fire år.

  • Rosenborg - Vålerenga 2-0 (1-0)

Rosenborg har ikke tapt mot norsk motstand siden Tromsø slo de i begynnelsen av juni og det endret seg heller ikke mot et Vålerenga-lag som ga Rosenborg for lette arbeidsforhold til å ha håp om avansement.

Kampen var en reprise på kvartfinaleoppgjøret fra i fjor. Da gikk Vålerenga seirende ut av oppgjøret på Lerkendal. Denne gangen var det RBK som var det beste laget og tok seg til sin tredje semifinale i cupen på fire år. I 2015 og 2016 endte det med både NM-tittel og ligagull til trønderne.

- Det føles bra. Nå har vi en kamp igjen før finalen og det ser vi fram til. Det var en fortjent seier, det var ingen fantastisk kamp, men vi gjorde det vi måtte, oppsummerte RBK-trener Rini Coolen etter kampen til NRK.

Nyinnkjøpte Djordje Denic som kom fra serbisk fotball i sommer viste seg skikkelig fram da han scoret sitt første mål i Rosenborg-trøye. 22-åringen var iskald alene med Adam Larsen Kwarasey og avsluttet lekent og lekkert, mens Alexander Søderlund fikk en enkel jobb med å sette kampens andre.

Forsvaret til Vålerenga var langt fra patent verken på Rosenborgs første eller andre scoring, og ga bort enorme rom for trønderne å angripe i.

- Vi hadde en stor sjanse på 0-0, etter det syntes Rosenborg hadde trøkket på oss, og spilte seg til et flott mål. Vi må sette ballen i må, de var mer effektive enn oss. Vi taper for et bedre lag i dag, innrømte Ronny Deila til NRK.

Vakkert åpningsmål

Birger Meling måtte tusle av banen med skade etter bare et par minutters spill. Inn kom en av Eliteseriens få VM-deltakere. Alex Gersbach har fått få sjanser fra start for Rosenborg etter at han kom tilbake fra utlånet til franske Lens i sommer, men med Melings skade bød det seg en sjelden mulighet.

Australieren kom også til kampens først gode mulighet etter et fint løp inn i Vålerengas felt, men Kwarasey var på plass og fikk reddet venstrebackens avslutning.

Felix Horn Myhre fikk en gedigen sjanse til å gi Vålerenga ledelsen. Amin Nouri var plutselig helt alene på høyresiden, dro seg innover og spilte til Myhre, men unggutten skjøt over fra straffemerket

Etter kvarteret tok Rosenborg ledelsen på vakkert vis. Etter raskt klikk-klakk pasningsspill var plutselig Djordje Denic vidåpen alene med Adam Larsen Kwarasey. Serberen så opp og lobbet ballen over Adam Larsen Kwarasey og i det tomme målet.

Like etter var det Vålerengas tur til å sende ballen i mål, men Sam Johnson ble korrekt avvinket for offside etter at han satte inn returen André Hansen ga etter et smart skudd fra Chidera Ejuke.

Mike Jensen med masse rom på midten, spiller Jebali alene med keeper, men tunisierens avslutning er elendig og går langt til side for målet.

Doblet ledelsen

Vålerenga startet den andre omgangen friskt, men fikk seg en ordentlig nesestyver etter ni minutter.

Som ved det første målet fant Rosenborg svære rom å angripe i og Vegard Eggen Hedenstad kunne enkelt servere ballen på et gullfat til en umarkert Alexander Søderlund.

Etter lengre tids måltørke virker det som om Søderlund har fått av lokket på ketsjupflaska. Søderlund scoret sitt første mål siden slutten av mai i forrige kamp mot Sarpsborg 08 og fulgte opp med nok et mål her i Bendtners fravær.

31-åringen kunne og burde økt ledelsen for Rosenborg ti minutter senere, men mutters alene klarte han ikke å få avslutningen sin forbi Kwarasey etter nok et klasseinnlegg fra Rosenborg høyreside.

Bård Finne fikk muligheten til å skape spenning i sluttminuttene da Vålerenga fikk frispark i farlig posisjon. Finnes frispark hadde en meget god retning, men Marius Lundemo fikk akkurat hodet på ballen og headet den unna til corner.