Rosenborg vant 3-0 over Tromsø

Rosenborg dødelig effektive:
- Ikke tilfeldig at Rosenborg scorer og Tromsø misser

Rosenborg tok et langt steg mot seriegull da de vant 3-0 mot Tromsø på Alfheim stadion.

Tromsø 20171014.
Eliteserien fotball 2017. Rosenborgs Samuel Adegbenro scorer i kampen TIL-Rosenborg på Alfheim stadion.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Tromsø 20171014. Eliteserien fotball 2017. Rosenborgs Samuel Adegbenro scorer i kampen TIL-Rosenborg på Alfheim stadion. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Tromsø - Rosenborg 0-3 (0-1)

(Dagbladet): Effektivitet var nøkkelordet da Rosenborg vant 3-0 mot Tromsø på Alfheim stadion.

- 3-0 er et feil resultat hvis du ser på hvordan kampen har vært. Men det er ikke tilfeldig at Rosenborg scorer og Tromsø misser, sa Max-kommentator Frode Marti.

- Viser de dette forsvarsspillet mot Zenit på torsdag blir det en opplevelse ala Real Sociedad, sa Kjetil Rekdal om Rosenborgs forsvarsspill.

Det var Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen enig i.

- Vi må heve oss til torsdagen. Vi slipper til litt, vi er upresise i spillet vårt, og vi gir bort ballen i ugunstige posisjoner. Vi gir Tromsø kort vei til målet vårt. Da kan det hende vi blir straffet av Zenit, sa Ingebrigtsen til Max.

For selv om Rosenborg virket overlegne basert på resultatet, viste sjansestatistikken noe helt annet.

UTVIST: Simo Valakari. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
UTVIST: Simo Valakari. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

- 1-1 på Alfheim. Nei? Hva skjer?

Rosenborg tok ledelsen allerede etter fem minutter spilt. Pål André Helland la presist inn mot Samuel Adegbenro. Magnar Ødegaard snublet i feltet, slik at nigerianeren kunne sette inn 0-1 upresset.

I det 25 minutt kom en situasjon som skulle beskrive kampen godt.

Lasse Nilsen ga ballen til Gjermund Åsen. Tromsø-spilleren gikk nedover venstresida før han banket ballen i tverrligger, stanga, og ut.

- 1-1 på Alfheim. Nei? Hva skjer?, ropte Max' kommentator Frode Marti.

- Den går i tverrliggeren og i stanga. Det rista i nettet. Det gikk så fort så jeg klarer ikke å sitte her og si ... Vi får håpe det er riktig, sa Max' ekspertkommentator Kjetil Rekdal.

Reprisene viste at ballen ikke var inne, men frustrasjonen var forståelig nok stor blant Tromsøs fans, spillere og støtteapparat. Tromsø-trener Simo Valakari måtte sette seg på tribunen etter å ha gitt uttrykk for sin frustrasjon.

Saken fortsetter under bildet.

FORTVILTE: Tromsø-spillerne var sikre på at Gjermund Åsens skudd var inne, men reprisene sa det motsatte. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
FORTVILTE: Tromsø-spillerne var sikre på at Gjermund Åsens skudd var inne, men reprisene sa det motsatte. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

- Frustrerende for Tromsø

Fem minutter ut i andre omgang økte Rosenborg. Adegbenro slapp kula til Anders Trondsen. Den tidligere Sarpsborg-spilleren slo inn til Nicklas Bendtner som headet inn 0-2.

Minuttet etter kunne Mushaga Bakenga redusere. Gjermund Åsen slo inn til Bakenga som headet ballen noen centimeter unna André Hansens stolpe.

- Det er veldig frustrerende for Tromsø det som skjer, sa Kjetil Rekdal.

Det var for øvrig Nicklas Bendtners femtende mål i Eliteserien. Dermed er han to mål bak toppscorer Ohi Omoijuanfo.

Helland-scoring

Og det samme skulle skje igjen

Anders Trondsen spilte igjennom Pål André Helland med en fin stikker. Vingen vippet ballen over keeper Gudmund Kongshavn og i mål. 0-3.

Minuttet seinere fikk Tromsø igjen en enorm sjanse. Åsen slo først en tunnel på en Rosenborg-spiller, før han la inn til Thomas Lehne Olsen. Spissens avslutning ble reddet av André Hansen.

Morten Gamst Pedersen skal bare plassere returen i mål, men en forsvarsspiller fikk kastet seg foran avslutningen.

- Mot bedre lag så blir det ikke bare ett baklengs. Det blir kanskje to og tre. Det må dem få bort i internasjonale kamper, men kampinngangen mot Zenit på torsdagen blir en helt annen, konkluderte Kjetil Rekdal etter kampen.

- Jeg må skryte av Tromsø. Tromsø var gode. De er gode og gjør det vanskelig for oss. Jeg synes de ser veldig positive ut. Det er en jevn fotballkamp, sa Kåre Ingebrigtsen om kveldens motstander.

Dermed ligger Rosenborg tolv poeng foran Sarpsborg med én kamp mer spilt. Fem kamper gjenstår etter denne runden.

Tromsø ligger nest sist på tabellen med 25 poeng.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer