Rosenborg dropper Hangeland

Rosenborg skrinlegger planene om å kjøpe Viking-spilleren Brede Hangeland. Årsaken er at Viking krever 20 millioner for å selge stortalentet.

- Det er helt uaktuelt å bruke 20 millioner kroner på én spiller. Ingen i norsk fotball kan forsvare en slik pris, sier RBKs sportsdirektør Rune Bratseth til Adresseavisen.

Torsdag tok RBK-direktøren kontakt med Viking i et forsøk på å starte forhandlinger om Hangeland. Men allerede etter få minutter bestemte trønderne seg for å skrinlegge en mulig overgang. Stavanger-klubbens skyhøye krav er uaktuelt å imøtekomme. Selv for pengesterke Rosenborg.

- Vi kan ikke bruke så mange penger. Det blir helt feil, sier Bratseth.

Administrerende direktør og vikarierende trener i Vikings, Bjarne Berntsen, mener det hadde vært en fallitterklæring å selge sin beste spiller til klubbens største utfordrer i norsk fotball. Det til tross for at Hangeland flere ganger har signalisert at han vil vurdere et tilbud fra Lerkendal.

- Brede er den beste og mest sentrale spilleren vi har. Vi vil bygge klubbens sportslige fremtid rundt hans person. Han vil utvikle seg videre i Viking, og forhåpentligvis selges til utlandet om noen år, sier Berntsen.

Rosenborg har allerede merket at det er vanskeligere å hente spillere fra øverste hylle. Morten Gamst Pedersen, Bengt Sæternes og Brede Hangeland er i ferd med å bli priset ut av det norske markedet. Magne Hoseth vil til utlandet.

Rosenborg håper i stedet å kunne forsterke laget med Robbie Russell. Sogndal vil i løpet av helgen ta stilling til om de vil sette seg ned ved forhandlingsbordet.

(NTB)

STORTALENT: Brede Hangeland.