- Rosenborg er drømmemotstanderen

Men grekerne har problemer. Serien er OL-utsatt til oktober.

(Dagbladet.no): Rosenborg starter Champions League med bortekamp mot Panathinaikos 14. september. Det er Panathinaikos israelske trener Itzhak Shum svært fornøyd med.

- Rosenborg er et godt lag, men jeg mener de er drømmemotstanderen vår i den første kampen, sier Shum til den greske avisa Protathlitis.

- Det blir ikke lett, men forhåpentligvis kan vi begynne Champions League-eventyret vårt med en hjemmeseier over Rosenborg, fortsetter Shum.

Shum var i likhet med Ola By Rise ganske fornøyd med gruppa. Den kunne vært verre, samtidig som den kunne vært bedre, mener han.

- Arsenal er ett av de beste lagene i verden med veldig bra spillere. Vi kjenner Arsenal godt, og vet at det blir en tøff kamp, sier Shum.

- PSV spiller også god og angrepsvillig fotball, så dette blir ikke enkelt, fortsetter han.

Sen ligastart

Men grekerne har et stort problem før Champions League-ballen begynner å rulle. På grunn av OL er seriestarten utsatt fra 19. september til 3. oktober. Mot klubbenes vilje.

Greske journalister hevder overfor Dagbladet.no at det kan komme til å bli Panathinaikos akilleshæl i gruppespillet. For fram til seriestarten i oktober blir det bare treningskamper.

Og hjemmekampen mot Rosenborg da.

For RBK er fortsatt midt i seriespillet når de reiser til Hellas. Oppgjøret mot Maccabi Haifa tirsdag viste at trønderne hadde mye mer ork enn de israelske spillerne som hadde sparket i gang serien helgen før.

For Panathinaikos er det fortsatt flere uker igjen til seriestarten når drømmemotstander Rosenborg ankommer Apostolos Nikolaidis stadion.

Fordel Rosenborg?

GLEDER SEG: Itzhak Shum tror Panathinaikos kan få en drømmestart hjemme mot Rosenborg.