- VI VAR BEST: Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo mener Sigurd Rushfeldt og resten av gutta hade fortjent seieren mot Mikael Lustig og RBK i kveldens målløse kamp.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX
- VI VAR BEST: Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo mener Sigurd Rushfeldt og resten av gutta hade fortjent seieren mot Mikael Lustig og RBK i kveldens målløse kamp. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIXVis mer

- Rosenborg er fortsatt favoritter

Men Tromsø mener de spilte ut Hamrens menn.

||| TROMSØ (Dagbladet): Tromsø — Rosenborg 0-0

Det ble ingen mål i kveldens toppkamp mellom Tromsø og Rosenborg på Alfheim. Etter kampen var det på ingen måte enighet om hvem som egentlig fortjente seieren.

- Vi gjennomfører en god fotballkamp. Det er marginer som gjør at vi ikke får noe mer ut av kampen. Jeg synes vi spiller ut RBK i perioder etter pause, mener Tromsø-trener Per Mathias Høgmo.

Tromsø-kaptein Sigurd Rushfeldt er langt på vei enig med sin trener.

TØFFE TAK: Kris Stadsgaard i duell med Sigurd Rushfeldt  i eliteseriekampen mellom Tromsø og Rosenborg i kveld  på Alfheim Stadion.    
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
TØFFE TAK: Kris Stadsgaard i duell med Sigurd Rushfeldt i eliteseriekampen mellom Tromsø og Rosenborg i kveld på Alfheim Stadion. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix Vis mer

- Vi spiller en god kamp. Spesielt i andre omgang har vi god kontroll på Rosenborg.

Det er man ikke helt enige i Rosenborg-leiren.

- Det blir alltid tøffe kamper her oppe og det er vanskelig å skape de helt store sjansene. Er vi litt heldige så kunne vi fått med oss alle poengene, mener Erik Hamrén og sikter til et par halvgode Rosenborg-sjanser mot slutten av kampen.

RBK åpnet best
Kampen ble preget av to godt organiserte forsvar, hvor ingen av lagene klarte å skape de helt store farlighetene.

Rosenborg åpnet riktignok best, og et par brukbare forsøk fra distanse kunne vitne om et tent og godt forberedt bortelag.

Tromsø kom gradvis mer med i kampen, anført av to hardtarbeidende spisser i Mourad og Rushfeldt. Først hadde Rushfeldt muligheten etter et godt innlegg fra Yndestad. Like etter var Mourad enda nærmere, men avslutningen ble godt avverget av Ørlund i RBK-målet.

TYPISK 1: Mohammed Ahamed og Kris Stadsgaard i en av mange dueller i kveldens kamp. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
TYPISK 1: Mohammed Ahamed og Kris Stadsgaard i en av mange dueller i kveldens kamp. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix Vis mer

Olsen nær
Tromsø tok mer og mer over banespillet i andre omgang, uten at det ble de helt store sjansene ut av det. Mourad og Mo Ahamed hadde begge halvsjanser, men kan umulig ha skremt Ørlund i Rosenborg-målet.

Mot slutten kom også et skadeskutt Rosenborg mer med. Kampens største sjanse kom da en feil av Fredrik Björck i Tromsø-forsvaret, sendte innbytter Trond Olsen alene med Marcus Sahlman, men den tidligere Bodø/Glimt-spilleren kom aldri til en ordentlig avslutning.

- Jeg burde kanskje ha scoret, men jeg klarte ikke å få kontroll på ballen, fortvilte Olsen, som ble møtt med pipekonsert fra hjemmepublikummet.

TYPISK 2: Duell mellom Mohammed Ahamed og Anthony Annan  i kveldens kamp.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
TYPISK 2: Duell mellom Mohammed Ahamed og Anthony Annan i kveldens kamp. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix Vis mer

Rosenborg er favoritter
Alt i alt er det en kamp som ikke vil bli husket for de store sjansene.

- Det blir tett og tøft og det er lite rom å jobbe i. Tromsø har mye av det samme som vi så mot Lillestrøm hjemme. Det er kanskje sånne kamper vi må bli bedre på, mener Fredrik Winsnes, en av Rosenborgs beste.

Tromsø innehar fortsatt tabelltopp i Tippeligaen, men Sigurd Rushfeldt mener Rosenborg er favoritter.

MERKELIGE AVGJØRELSER: Dommer Brage Sandmoen burde nok gitt Tromsø straffespark i kveld. Her er det George Mourad som får gult kort for angrep på keeper.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
MERKELIGE AVGJØRELSER: Dommer Brage Sandmoen burde nok gitt Tromsø straffespark i kveld. Her er det George Mourad som får gult kort for angrep på keeper. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix Vis mer

- Jeg ser fortsatt på Rosenborg som favoritter. Men folk tar oss nok i hvert fall på alvor, avslutter Tromsø-spissen.