- Rosenborg er i ferd med å miste sjela si

For mange utlendinger i RBK og tippeligaen.

(Dagbladet.no) Trond Giske møtte i dag Michel Platini for blant annet å diskutere et mulig fotball-EM i Norge og Sverige.

Trond Giske uttalte på pressekonferansen etter møtet at han synes det var uheldig at det var mange utlendinger i Tippeligaen og at han fryktet for klubbenes sjel.

- Da Rosenborg slo AC Milan på San Siro var det 11 nordmenn på banen. De fleste kom fra Trøndelag eller Nord-Norge. At nøkkelspillere kommer fra en klubbs område er veldig viktig for klubbens identitet. Klubber står i fare for å miste sin sjel, sa Giske på pressekonferansen.

Giske er ivrig RBK-tilhenger og påpeker at han vil ytre sin mening på klubbens årsmøte.

Rosenborg har for øyeblikket 15 spillere som ikke er fra egen junioravdeling i A-stallen nå. Tolv kommer utenfor Norges grenser, mens 11 er fra Trøndelag.


Jevnt antall trøndere

Erik Hoftun var en av trønderne som var med å beseire Milan den kvelden. Han føler ikke at Rosenborg har mistet sin identitet.

- Ser du tilbake til 90-tallet er det samme antall trøndere i stallen. Det har holdt seg på ca. 10-12 stykker, men de siste årene har utenlandske spillere erstattet trønderne i startoppstillingene, sier Erik Hoftun til Dagbladet.no.

- Rosenborg er i ferd med å miste sjela si

- Jeg føler det ikke som om klubben mister sjelen sin på grunn av det. Identiteten til klubben består av spillere og av alle som jobber i klubben, sier Hoftun.

- Kommet for å bli

Han ser tendens med flere utenlandske spillere, men den tidligere stopper-kjempen tror det er kommet for å bli.

- Det er en stadig voksende tendens i fotballen at innkjøpte spillere utgjør startelveren og det er nok kommet for å bli. Det handler litt om å være best eller ikke å være best, sier Hoftun.

- Vårt mål er å ha flest mulig lokale spillere i stallen og i Rosenborg driver vi mye med talentutvikling, sier Hoftun.

TALENT: Per Ciljan Skjelbred er en av talentene i Rosenborg virkelig har slått ut i full blomst.
LEGENDE: Erik Hoftun er lengende i Rosenborg og jobber nå i støtteapparatet. Han mener ikke klubben har mistet sjel.