Rosenborg er på ingen måte mette på suksess. De er bare veldig glade.

Suverene Rosenborg tar ingen ting som en selvfølge. Det er derfor de feirer klubbens 33. tittel som om det var den første.

CUPMESTERE: Kåre Ingebrigtsen er det beste som har skjedd Rosenborg siden Nils Arne Eggen, skriver Morten P. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
CUPMESTERE: Kåre Ingebrigtsen er det beste som har skjedd Rosenborg siden Nils Arne Eggen, skriver Morten P. Foto: Hans Arne Vedlog/DagbladetVis mer

Rosenborg-Sarpsborg 2-0

ULLEVAAL (Dagbladet): Norges største fotballklubb er igjen Norges desidert beste. Seriegull, kongepokal og 6-0 over Strømsgodset i lørdagens juniorfinale i Telenor Arena forteller alt om tingenes tilstand på Lerkendal. For det var ikke bare litt forskjell etter at Sarpsborg hadde brukt det første kvarteret på å prøve å gjøre cupfinalen 2015 til et spennende drama.

Det var klasseforskjell.

MÅTEN ROSENBORG HÅNDTERTE Sarpsborg på denne ettermiddagen bekrefter klasse innenfor norske toppfotballrammer. De lot seg ikke stresse av Sarpsborgs frekke og gode åpning. De ventet det bare ut. Og da Sarpsborg gjorde den første (store) feilen innenfor egen 16 meter, for det er ikke mulig å karakterisere Martin Thømt Jensens forsøk på å vende med ballen istedenfor å klarere på den første berøringa som noe annet enn en stor feil, var det egentlig over.

Etter Pål Andre Hellands 1-0 så Rosenborg seg aldri tilbake.

OG ROSENBORG SKAL ikke det. Se seg tilbake. Det gjorde de ikke i klubbens storhetstid. Og det gjør de ikke underveis til det som fort kan bli en ny nasjonal dominans. Og derfor ble 1-0 fulgt opp av iherdig innsats og massivt trøkk i jakten på den avslutningen Mike Jensen feide inn til 2-0.

Og etter det var finalen 2015 i realiteten over.

AV DEN GRUNN trengte ikke Rosenborg å gjøre veldig mye mer enn å beskyte ledelsen og nærmest cruise seg gjennom ettermiddagen til kongepokalen. Årets seriemestere hadde brukt de første 45 minuttene godt og lagt grunnlaget for å vinne The Double. Resten handlet om å minimere risikoen for store feil. Og selv om assistenttrener Erik Hoftun sa at Rosenborg gikk for 3-0 da andreomgangen startet, at rommene de ble gitt var så store at de rett og slett bare måtte fortsette å utnytte dem, så ble det ikke helt sånn.

Rosenborg tenkte mest å det målet de hadde bak seg.

Ingen kan klandre dem for dem.

SARPSBORG HADDE SELVFØLGELIG en plan denne ettermiddagen. Og den var helt ålreit. På taktikktavla. Problemet var bare at de ikke hadde mannskapet til å følge den opp. De orket ikke mer enn et drøyt kvarter. Bare Bojan Zajic var på sitt beste. Og gir du Rosenborg store rom på sidene, hvilket betyr at backer som Mikael Dorsin og Jonas Svensson får fritt fram til å doble på kantene, da er du i trøbbel.

Hvilket betyr at Sarpsborg var i trøbbel i 70 minutter i denne finalen.

Så mye at det etter hvert så ut som om laget hadde resignert.

ROSENBORGS PLAN FØR sesongen var å ta rotta på Molde og vinne seriemesterskapet. Med det 23. seriegullet og den 10. kongepokalen har laget parkert alle. Og mannen bak suksessen heter Kåre Ingebrigtsen.

Det beste som har skjedd Rosenborg siden Nils Arne Eggen.