Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rosenborg er seriemester etter comeback på Marienlyst

De Lanlay scoret målet som sikret gull.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strømsgodset - Rosenborg 3-3 (3-1)

DRAMMEN (Dagbladet): Rosenborg er seriemestere to runder før slutt etter å ha spilt 3-3 mot Strømsgodset.

JUBEL: Kåre Ingebrigtsen ble med på jubelen - før han holdt takketale til fansen. Foto: Anders Hoven / Digitalsport
JUBEL: Kåre Ingebrigtsen ble med på jubelen - før han holdt takketale til fansen. Foto: Anders Hoven / Digitalsport Vis mer

Bare teorien kunne ta fra trønderne før møtet i Drammen, men med et poeng med på flyet hjem til Trondheim, kan ikke en gang teorien ta fra Rosenborg deres første gull siden 2010.

Seriegullet er Rosenborgs 23. i rekken.

SERIEMESTERE: Rosenborg-spillerne jubler for gullet foran supporterne som hadde tatt turen fra Trondheim.
Foto: Nina Hansen
SERIEMESTERE: Rosenborg-spillerne jubler for gullet foran supporterne som hadde tatt turen fra Trondheim. Foto: Nina Hansen Vis mer

- Vi kriga det virkelig inn i dag. Det er spesielt å komme tilbake hit og avgjøre det i Drammen. Godt for klubben å endelig få sikret dette gullet, sier en glad og lettet Anders Konradsen - som putta to for de nybakte seriemesterne.

- Helt konge, sier Yann-Erik de Lanlay - som i kveld ble den som sikret gullet for trønderne.

Utspilt av Godset Selv om Rosenborg nå kan kalle seg Tippeliga-mestere, så det ikke like lyst ut etter 45 minutter i Drammen.

 SCORET TO:  Marcus Pedersen (nummer to fra høyre).
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SCORET TO: Marcus Pedersen (nummer to fra høyre). Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

En stygg misforståelse i Godset-forsvaret ga Rosenborg en tidlig ledelse. Et innkast fra Lars Vilsvik gikk forbi Mohammed Abu. En våken Alexander Søderlund snappet opp ballen. Tippeligaens toppscorer viste seg fra en uegoistisk side da han i stedet for å sette ballen selv, serverte Anders Konradsen på åpent mål.

Men dette var Godsets omgang. Etter et kvarter kom utlikningen. Iver Fossum slo en vakkert pasning over til Lars Vilsvik, som fulgte opp ved å slå en like flott pasning inn til Marcus Pedersen. Godset-spissen gjorde ingen feil og satte kontant inn 1-1.

Inspirert av et utsolgt Marienlyst fortsatte hjemmelaget å trykke ligalederen tilbake.

Pedersen-dobbel Lund Hansen vartet opp med en mesterlig redning, før han minuttet senere fikk fingertuppene på et herlig langskudd fra Iver Fossum. Og om det var kjølig i Drammen søndag kveld, holdt Lund Hansen seg i hvert fall varm. Gang på gang måtte han i aksjon.

Halvveis ut i omgangen måtte han for andre gang gi tapt. Godset holdt trykket opp etter en corner og plutselig var Bismark Boateng alene med Lund Hansen. Godsets midtbanespiller gjorde ingen feil.

FEIRER: Rosenborg-gutta.
Foto: Nina Hansen
FEIRER: Rosenborg-gutta. Foto: Nina Hansen Vis mer

Serielederen var tidvis ikke til å kjenne igjen før pause. Alt handlet om sølvjagende Strømsgodset.

Åtte minutter før pause fikk de valuta for strevet, og for andre gang i kampen var det kombinasjonen Vilsvik/Pedersen som skulle uttelling. Pedersen pekte hvor han ville ha innlegget. Vilsvik la innlegget der Pedersen ville ha det, og i duell med Lædre Bjørdal kom Hamar-gutten seirende ut.

 GRATULERES:  Anders Konradsen jubler for et av sine to mål mot Strømsgodset. Foto: Anders Hoven / Digitalsport.
GRATULERES: Anders Konradsen jubler for et av sine to mål mot Strømsgodset. Foto: Anders Hoven / Digitalsport. Vis mer

Etter overgangen fra Brann i sommer har 25-åringen scoret ni mål på ni kamper for Strømsgodset.

Hele Marienlyst mente også at hjemmelaget skulle hatt et straffespark da Gustav Wikheim gikk i bakken etter en takling fra Ole Kristian Selnæs. Dommer Tore Hansen mente taklingen var grei og vinket spillet videre.

Tok grep RBK-trener Kåre Ingebrigtsen tok grep i pausa. Johan Lædre Bjørdal og Tobias Mikkelsen ble igjen i garderoben. Inn kom Mike Jensen og Yann-Erik de Lanlay.

Hva «Bruttern» sa til sine gutter i pause vites ikke, men det var en helt ny utgave av RBK som entret kunstgresset på Marienlyst for de siste 45 minuttene.

Jørgen Skjelvik var en liten halvmeter unna en redusering etter tre minutter, før scoringen kom to minutter senere. Igjen var det den tidligere Strømsgodset-spilleren Anders Konradsen som var sist på ballen.

Før timen var spilt sto det 3-3 på Marienlyst. Alexander Søderlund kom seg ned til dødlinja. Toppscoreren slo inn til innbytter Yann-Erik de Lanlay som med ryggen mot mål på elegant vis sørget for 3-3.

Begge lag hadde noen muligheter de siste 20 minuttene til å sikre tre poeng, uten uttelling.

Dermed var de mange hundre på bortefeltet som juble etter kampslutt.

Flere Rosenborg-supportere brøt seg forbi vaktene på Marienlyst og stormet banen etter at gullet var sikret.

- De skal slippe å trene i morgen, lover trener Kåre Ingebrigtsen til spillerne - og avslører at de kan feste i kveld, siden de ikke ha ny kamp før neste søndag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!