Rosenborg sikret rekordraskt seriegull i Tippeligaen 2016

Rosenborg er seriemestere! Satte ny rekord i Molde og gjorde Solskjærs mareritt reelt

Kåre Ingebrigtsens menn kapret seriegullet på erkerivalens hjemmebane. Aldri tidligere har et lag vunnet Tippeligaen med så mange kamper igjen å spille.

SERIEMESTER: Rosenborg sikret seriegullet mot erkerival Molde på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SERIEMESTER: Rosenborg sikret seriegullet mot erkerival Molde på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

Molde - Rosenborg 1-3 (1-0)

MOLDE (Dagbladet): Rosenborg og hele Trondheim var klare for gullfest i erkerivalens hule. Før møtet med Molde på Aker Stadion var trønderne i hundre og i sterk tro om at de ville kapre det ene poenget som ville gi trøndersk seriegull allerede i kveld - selv med seks kamper og 18 poeng igjen å spille om for Brann og Odd på 2. og 3. plass.

Trønderne sviktet ikke. All den tid Rosenborg nå leder Tippeligaen med 21 poeng, er det nå ikke lenger noen tvil: Kåre Ingebrigtsens menn er seriemestere i Tippeligaen i 2016 - selv om vi ikke har kommet lenger enn til september i en liga som først avsluttes i november. RBKs seriegull kommer dermed rekordtidig.

Trønderne vant fire runder før slutt i så vel 1996 som i 2003 og 2009, mens Molde gjorde det samme i 2014. Nå kan altså Trondheims stolthet juble fem runder før slutt - mens de nærmeste utfordrerne har hele seks kamper igjen å spille, men likevel ingen sjanse til å ta igjen Ingebrigtsens menn.

Rosenborg vant kampen og gullet med Rosenborg-metoden. Selv om Molde åpnet best og ledet fortjent til pause, viste trønderne hvorfor de er helt suverene i årets Tippeliga. Pål André Helland ble byttet inn og skapte uro, mens danskene Mike Jensen (2) og Christian Gytkjær snudde 0-1 til 3-1 i Rosenborgs favær.

- Det er helt fantastisk. Det er en vanvittig deilig følelse. Nå skal vi vise at vi er Norges beste lag til å feire også, sier Tippeligaens toppscorer Christian Gytkjær til Dagbladet.

- Dette er veldig tilfredsstilende. Det smaker like godt som gullet i fjor, forteller Pål André Helland til Dagbladet.

Moldes mareritt

Dermed ble Moldes mareritt reelt, og dermed skjedde det som Ole Gunnar Solskjær fryktet aller mest. Overfor Dagbladet sa Solskjær i går at det var uaktuelt med trøndersk gullfeiring på deres hjemmebane.

- Vi skal ikke avgi poeng mot Rosenborg. Vi skal ikke la dem feire gull i Molde i kveld. Det får de gjøre på hjemmebane i stedet. Vi skal spolere festen og gi et varsko om hva som venter neste sesong, sa Solskjær til Dagbladet før kampen.

Solskjærs lovnad ble bare tomme ord. RBK-fansens budskap om at de er «Norges nr. 1», er imidlertid så sant som det kan bli. Rosenborg er suverene seriemestere i Tippeligaen 2016.

- Det er skuffende, sier Solskjær til Dagbladet etter kampslutt.

Fortjent Molde-ledelse

Maktkampen mellom Norges to beste lag de siste årene var en toppkamp verdig med festklare trøndere og revansjesugne romsdalinger på tribunen. Hjemmelaget åpnet best da Joshua Gatt, som endelig er tilbake fra sitt skademareritt, ble spilt helt fri, men amerikanerens forsøk ble stoppet av André Hansen.

Etter et kvarter fikk Björn Bergmann Sigurdarson drømmetreff, men volleyskuddet fra 25 meter ble mesterlig reddet av Rosenborgs sisteskanse.

Pål André Helland startet på benken, men ble byttet inn allerede i det 26. minutt da Elbasan Rashani ble skadet. Men det hjalp ikke. Molde fortsatte å dominere. Etter en drøy halvtime kom vertenes velfortjente scoring.

Gatt brukte sin ekstreme hurtighet da han rykket seg forbi Jonas Svensson. Innlegget på bakerste stolpe fant Bergmann Sigurdarson, som på klinisk vis banket inn 1-0 til Molde. Hjemmeledelsen holdt seg til pause.

Ingebrigtsens pauseprat ga avkastning

Etter hvilen kom Helland først ut på banen for å få litt ekstra oppvarming. Kanskje var det som gjorde trønderne ekstra skjerpet, eller kanskje var det Kåre Ingebrigtsens pauseprat som gjorde susen. I 2. omgang viste i hvert fall Rosenborg seg fra en langt bedre side.

Etter 50 minutter kom utlikningen. Midtbanegeneral Mike Jensen tok - som så mange ganger før - ansvar og banket inn 1-1 med en perfekt blanding av kraft og presisjon etter å ha mottatt ballen fra Jonas Svensson.

Molde var ikke like farlige som før hvilen, og gjestene fra Trondheim spilte på seg mer og mer selvtillit utover omgangen. Etter 62 minutter ble snuoperasjonen fullbyrdet.

Innbytter Helland dro seg fri og la inn foran mål. Ballen havnet i stolpen, før den gikk via Stian Gregersen og i beina til Christian Gytkjær. Tippeligaens toppscorer takket og bukket og sendte RBK-fansen til himmels. Jensen fjernet all tvil to minutter før slutt da han fastsatte sluttresultatet til 1-3.

I himmelen - billedlig fortalt - kommer Rosenborg-leiren til å være resten av kvelden og natta. For nå er det offisielt: Rosenborg er årets suverene seriemestere i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer