Rosenborg fant motivasjonen

Noen trodde Rosenborg ikke ville klare å motivere seg mot Tromsø midt i alt mesterligastyret. Men trønderne tar alle kamper alvorlig nå. 2-1 ble det i en fartsfylt og spennende semifinale.

- Det er utrolig at spillerne klarer å motivere seg sånn gang etter gang, søndag, onsdag og søndag igjen, sa en fornøyd Rosenborg-trener Nils Arne Eggen etter at klubben hadde beholdt drømmen om nok en «double».

Det var i hvert fall ikke noe i veien med motivasjonen til Tromsø. Laget møtte Rosenborg med trøndernes eget våpen: God defensiv organisering og hurtige kontringer. Det betalte seg etter 23 minutter.

Et langt framspill havnet foran Rune Lange og Bjørn Otto Bragstad, som desperat forsøkte å forfølge Tromsøs målmaskin. Det klarte ikke Bragstad, og Lange rullet ballen inn i hjørnet bak en Jørn Jamtfall som så ut som han trodde ballen skulle gå utenfor.

Corner er mål

Rosenborg hadde så langt ikke produsert store sjanser, men dødballer spilte trønderne seg til, og spesialiteten skulle redde serielederen.

13 minutter etter Langes mål slo Jan Derek Sørensen corner fra venstre. Ballen skrudde inn mot mål, og en presset Thomas Tøllefsen i Tromsø-målet klarte bare å pirke ballen bort fra streken i stedet for å bokse langt. Ballen havnet i beina på Bent Inge Johnsen. Rosenborgs vikarierende høyreback er gammel spiss, og viste det ved å dundre ballen i mål via buksebaken til John Carew på målstreken.

Berg i lufta

Tromsø virket som om de hadde gode sjanser til avansement da lagene gikk til pause på 1-1. Gjestene hadde vært vel så farlige som de navngjetne vertene.

Men Rosenborg fikk corner igjen, og Jan Derek Sørensen skrudde nok en gang ballen inn mot mållinja med en kraftig dupp.

Denne gangen hadde den småvokste midtbaneeleganten Ørjan Berg sneket seg inn i feltet, og Rosenborgs nye hodespesialist gjorde som han gjorde i mesterligakampen mot Boavista; Han nikket ballen i mål.

Dermed er sesongen i praksis over for Tromsø, mens alt er som vanlig for Rosenborg: Alvoret begynner nå.

(ntb)

<B>SKJERPET SEG:</B> Tromsø var laget som tok føringa i dagens semifinale. Men Rosenborg-spillerne skjerpet seg og vant til slutt 2-1.