Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rosenborg får gratisplass i e-cupen

Norge vant fair play-konkurranse.

UT I EUROPA IGJEN: RBK nyter godt av en gratisplass i Europaligaen, det som nå heter Uefacupen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / SCANPIX
UT I EUROPA IGJEN: RBK nyter godt av en gratisplass i Europaligaen, det som nå heter Uefacupen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / SCANPIX Vis mer

|||

Norge har fått en ekstra plass i europaligaen. Dermed får Rosenborg spille europacup også i år.

Ifølge BBC har Norge, Danmark og Skottland vunnet den europeiske fair play-konkurransen og blir belønnet med en ekstra plass i kvalifiseringen til den nye Europaligaen, som erstatter dagens UEFA-cup.

Stabæk var det hederligste norske laget i fjor, men siden de ble seriemester skal bærumsklubben ut i mesterligakvalifisering. Dermed går belønningen til nummer to på listen:

Rosenborg.

Men det blir ingen kort vei ut i selve europacupen. RBK må, som eneste norske lag, gjennom alle fire kvalifikasjonsrundene. Første kamp blir allerede 2. juli, og trønderklubben må deretter spille ytterligere sju kamper før et eventuelt gruppespill til høsten. Trener Erik Hamrén er likevel fornøyd.

- Vi vil ut i Europa, og da kan man ikke synes synd på seg selv. Derfor hørte du oss heller ikke klage i fjor høst. Det finnes heller ingen anledning til det, fordi vi vil spille ute i Europa, sier Hamrén til rbkweb.no.

Fair play-konkurransen er basert på et poengsystem, der antallet røde og gule kort for klubber og nasjonale landslag på alle aldersnivå teller negativt.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media