UTEN ROSENBORG:  Den kommende eliteseriesesongen i ishockey vil gå uten Rosenborg. 
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
UTEN ROSENBORG: Den kommende eliteseriesesongen i ishockey vil gå uten Rosenborg. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

Rosenborg får ikke eliteserieplass

Appellutvalget opprettholdt vedtaket.

Appellutvalget opprettholdt vedtaket fra Norges Ishockeyforbund, og det er dermed klart at Rosenborg ikke får fornyet lisens for neste sesong.

Trondheimsklubben har tidligere varslet at den vurderer å legge ned sin elitesatsing. Trolig går det den veien ettersom anken på NIHFs beslutning ble avvist.

Det var den økonomiske situasjonen som fikk forbundet til å nekte Rosenborg lisens for den kommende sesongen. I avslaget fra 12. juni ble det hevdet at klubbens søknad ikke tilfredsstilte kravene til klubblisensreglementet.

- Forbundsstyret vedtok 28. juni at det ikke er grunnlag for endret vedtak overfor RIHKs lisenssøknad. Det innebærer at forbundsstyret fastholder sin beslutning om at RIHK ikke tildeles lisens for kommende sesong, skriver Norges Ishockeyforbund.

Skuffelse Rosenborgs styreleder Thomas Wiggen er ifølge Adresseavisen svært skuffet over avgjørelsen.

- Vi er naturlig nok veldig skuffet. Det er trist, men ikke uventet. Vi skal samle styret så fort som mulig, så får vi bare sette oss ned og se hva vi gjør, sier han til avisen.

Rosenborg har iverksatt en rekke tiltak for å få klubben på rett kjøl økonomisk. NIHF mener likevel at det ikke er grunnlag for å snu i saken.

- Det er ikke tvil om at dagens ledelse i RIHK har satt i gang en formidabel ryddejobb, som igjen har ført til et stort og positivt engasjement i regionen. Til tross for dette er det forbundsstyrets klare oppfatning at klubben ikke tilfredsstiller kravene som er regulert i klubblisensreglementet.

Manglerud får plassen Rosenborg skulle egentlig serieåpnet borte mot Lillehammer 11. september, men i stedet står Trondheim uten et ishockeylag i de to øverste divisjonene.

Vinner av 1. divisjon sist sesong, Manglerud, vil få tilbud om Rosenborgs plass i eliteserien kommende sesong. Oslo-klubben får frist til onsdag neste uke med å levere inn komplett lisenssøknad for spill på toppnivå.

- Dersom MS ikke tar imot plassen eller ikke får lisens, vil tilbudet gå til Kongsvinger, som ble nummer to i 1. divisjon 2013/14, skriver NIHF.

(NTB)