Rosenborg får ikke nye spillere

RBK-trener Ola By Rise har sagt at Rosenborg skal forsterke stallen før seriestart. Sportsdirektør Rune Bratseth tror ikke han klarer å innfri By Rises ønske.

Trenerteamet mener at stallen er særlig sårbar i forsvar.

- Vi skal forsterke før seriestart. Vi er veldig redusert i forsvar. Men dette er ikke noe vi gjør i panikk, sa By Rise til VG etter 0- 1-tapet for Benfica i Lisboa.

Rune Bratseth har jobbet for å hente tilbake den tidligere RBK-spissen Øyvind Svenning fra GIF Sundsvall. Han var tiltenkt en rolle som backalternativ til Ståle Stensaas, men handelen strandet.

- Liten sjanse

Nå tror ikke Bratseth det blir flere spillere i RBK-stallen før seriestart.

- Det er veldig liten sjanse for at det skjer. Jeg regner nå ikke med at noe skjer før til sommeren, sier Bratseth til Dagbladet.

Han forstår forsåvidt klubber som ikke er villige til å slippe spillere på dette tidspunktet i forberedelsene.

- De må da erstatte spillerne som går. Det er vanskelig, sier Bratseth.

Han presiserer at Rosenborg ikke lider noen nød.

- Vi har 22 spillere, og har en brei og god stall, sier han.

Tidligere RBK-spiller Bent Skammelsrud mener at Rosenborg har et veldig bra lag opp til spiller nummer 13 og 14.

- Skader kan bli skjebnesvangert, men det er slett ingen krise, sier han.

Ekstremt i fjor

Rosenborg har ofte forsterket stallen på sommeren før Champions League-kvalifiseringen. I supporterkretser, blant annet på hjemmesiden rbkweb.com, har det blitt uttrykt frustrasjon over at klubben forsterker laget for seint i sesongen, og dermed får for kort tid til å etablere seg i klubben før Champions League-kampene starter.

- Dette tror jeg ikke er noe problem. Opp gjennom åra er det blitt kjøpt inn en del spillere man burde brukt mer tid på. Det er bedre å bruke god tid og kjøpe riktig spiller enn å handle for raskt, sier Bent Skammelsrud.

Han tror dessuten fjorårets sesong - der RBK stort sett hadde dobbeldekning på alle plasser sesongen gjennom - var et særtilfelle.

- Fjoråret var ekstremt. Jeg tror aldri vi får oppleve at laget har dobbel dekning på alle plasser slik som i fjor, sier han.

NEPPE FORSTERKNINGER: Rosenborg-trener Ola By Rise (t.h.) vil ha fire nye spillere før seriestart. - Det er veldig liten sjanse for at det skjer. Jeg regner nå ikke med at noe skjer før til sommeren, sier Rune Bratseth (t.v.) til Dagbladet.