SLO STOREBROR: Ranheim slo i kveld ut storebror Rosenborg av cupen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SLO STOREBROR: Ranheim slo i kveld ut storebror Rosenborg av cupen. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Rosenborg fikk bank av lillebror Ranheim

- Dette må være et av de mest pinlige tapene for Rosenborg noensinne.

• Rosenborg - Ranheim 3-4 etter ekstraomganger (2-0)

(Dagbladet): I 1989 vant Rosenborg hele 16-1 mot Ranheim i cupen. At det ikke kom til å bli så travelt for personen som holder styringa på resultattavla i kveld ble tidlig klart på Lerkendal.

Men det ble likevel nok av spenning - og Rosenborg var heldige at de i det hele tatt fikk spille ekstraomganger.

Rosenborg og Ranheim har møttes i cupen fem ganger tidligere, og alle har endt med seier til RBK.

- Pinlig Men i kveld ville historien seg annerledes, og storebror ble for første gang slått ut av cupen av lillebror.

- Dette må være et av de mest pinlige tapene for Rosenborg noensinne, konstaterte TV2-kommentator Kasper Wikestad.

- Når man leder 2-0 og 3-2, så skal det i utgangspunktet ikke skje. Men det er jo ikke godt nok for for et lag som vil være med i toppen i cup og i serien, sier Rune Bratseth til Dagbladet etter kampen.

Keeper-miss Bortsett fra en sjanse til Riku Riski i det sjuende minutt, skjedde det ikke stort før Morten Gamst Pedersen fant nettmaskene i det 40. minutt.

Dessverre for Ranheim-keeper Even Barli greide han ikke å holde ballen på et innlegg, og dermed fikk Gamst en enkel jobb med å sette ballen bak keeper.

Kort tid etter var Ranheim nær ved å utligne ved Jo Sondre Aas som lempet ballen over RBK-keeper Daniel Örlund.

Men dessverre for gjestene ble det bare nesten - og heller et nytt mål i mot minuttet etter.

Da fant Jørgen Skjelvik Nicki Bille Nielsen inne i feltet, og dansken headet inn 2-0.

Brødreduell Kampen ble spesiell for særlig to av spillerne - RBK-stopper Tore Reginiussen (28) og lillebror og Ranheim-spiller Mads Reginiussen (26).

De to har aldri møttes i en kamp tidligere.

Lillebror Mads leier Tores leilighet i Trondheim, og fortalte i forkant at han hadde blitt truet med å bli kastet ut om Ranheim vant.

- Ja, han har truet med å kaste meg ut dersom vi vinner. Men jeg har sagt at jeg kan finne meg en annen leilighet og vet at leiemarkedet er «helt ok» i Trondheim om dagen, fortalte lillebroren til Dagbladet i forkant av kampen.

Straffet av tidligere spillere Over i andre omgang fikk Rosenborg to store sjanser rett etter pause - deriblant Morten Gamst Pedersen med et forsøk i tverrligger etter skudd på volley.

Men rett før spilte 60. minutt ble Rosenborg straffet av en tidligere spiller.

Etter innlegg fra Bendik Bye satte Gjermund Åsen inn reduseringen i hjørnet fra rundt 15 meter. Dermed ble det også mer spenning i kampen igjen, og mer offensivt spille fra gjestene.

I det 78. minutt sørget lillebror Reginiussen for å ryste hjemmepublikummet. På langt hold fyrte 26-åringen av - og rett i krysstanga.

Bare minutter senere fikk gjestene uttelling for presset på RBK. Etter innlegg fra Gjermund Åsen dukket Jo Sondre Aas opp, og fikk stupheade inn 2-2-utligningen umarkert.

Dermed hadde to tidligere RBK-spillere straffet gamlelaget hjemme på Lerkendal.

Ekstraomganger Etter en stor sjanse fra Bendik Bye, og en bom fra Riku Riski, ble det klart at lagene måtte ut i ekstraomganger for å avgjøre hvem som fikk gå videre til fjerde runde i cupen.

Fem minutter ut i første ekstraomgang var Ranheim svært nær scoring i en dobbelsjanse. Først ved Jo Sondre Aas med skudd rett på keeper, og deretter sendte Thomas Rønningen ballen over etter at den ble stoppet av Dorsin.

Og bare tre minutter seinere straffet Rosenborg gjestene. Etter en opprulling, endte ballen hos Jonas Svensson, som fikk banke inn ballen fra bakerste stolpen - og sende RBK opp i 3-2.

Men som flere ganger før i kampen sovnet Rosenborg av, og lot gjestene få sjanser.

I det 101. minutt fikk Ranheim en corner. Etter mye fram og tilbake i feltet ender returen hos Bendik Bye, som smeller til fra kloss hold - og inn i RBKs nettmasker - til 3-3.

- Tåler Hansen dette? Over i andre ekstraomgang viste Ranheim seg nok en gang svært sterke.

På en overgang for Ranheim sendte Gjermund Åsen et flott innlegg i retning Bendik Bye. 24-åringen gjorde ingenting feil på bakerste - og sendte gjestene opp i 4-3-ledelse i det 107. minutt.

- Tåler Per Joar Hansen dette da, spurte TV2-kommentatoren seg etter scoringen.

For det endte med tap for storebror. Hjemme på eget gress.

- Det er bare én ting å gjøre, dessverre: GRATULERE Ranheim - og håpe hele byen støtter dere hele veien inn til Ullevål, skriver Mikkel Diskerud på Twitter etter kampen.