Rosenborg fikk sin revansje — uten å imponere

Rosenborg imponerte ikke, men Mikael Lustig og Steffen Iversens mål var nok til å senke nedrykkstruede Bodø/Glimt på Lerkendal.

ÅPNET BALLET: Mikael Lustig stanget Rosenborg i føringen mot Bodø/Glimt og skal ha sin del av æren for at trønderne gjorde jobben i gullstriden før Molde skal i aksjon på mandag.Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
ÅPNET BALLET: Mikael Lustig stanget Rosenborg i føringen mot Bodø/Glimt og skal ha sin del av æren for at trønderne gjorde jobben i gullstriden før Molde skal i aksjon på mandag.Foto: Gorm Kallestad / SCANPIXVis mer

TRONDHEIM (Dagbladet.no): Rosenborg - Bodø/Glimt 2-0.

Da Bodø/Glimt gjestet Lerkendal i den siste serierunden i fjorårsesongen, kontret de trønderne i senk og vant 3-1 etter tre mål av daværende glimt-spiller Trond Olsen. Gultrøyene, som har slitt så langt denne sesongen, greide ikke å gjenta den bedriften, og måtte se seg slått av et revansjesugent Rosenborg. For etter en skuffende første omgang tok trønderne seg kraftig sammen og scoret to ganger etter sidebytte, og reiste seg dermed etter det forsmedelige 0-5 tapet for Molde i cupen sist helg. Etter 20 seriekamper er de fortsatt ubeseiret i Tippeligaen.

- Det var ingen enkel kamp, men det åpner seg opp når vi scorer det første målet. Vi måtte jobbe hardt for å komme til mulighetene, og får betalt for det i andre omgang, sa RBK-trener Erik Hamrén til Dagbladet etter kampslutt.

- Jeg er fornøyd med disiplinen og tålmodigheten til spillerne. Men vi må bli mer effektive.

Rosenborg tok kommandoen fra første spark på ballen og var dominerende innledningsvis. Hjemmelagets to svenske sidebacker, Dorsin og Lustig, kom begge til farlige innlegg på hver sin kant og Rade Prica viste ved flere anledninger at han er en trussel i luftrommet. Men svenskens tiende seriemål uteble.

Etter en frisk åpning av trønderne ble det etter hvert mye upresist i pasningsspillet og liten bevegelse fremover, noe som gjorde at de store sjansene uteble. Heller ikke gjestene, som lå svært lavt i første omgang, hadde mye å by på fremover. Rosenborgs backrekke hadde full kontroll defensivt mot et glimt-lag som knapt kom til en målsjanse før pause.

En lite underholdende første omgang på Lerkendal, der Rosenborg dominerte ballinnehavet, men skapte svært lite. Det var tydelig et Lerkendal-publikum som var lite fornøyd med det som skjedde i de første 45 minuttene.

Andre omgang startet som den første. Rosenborg dominerte spillet, men skapte få målsjanser mot et Bodø/Glimt-lag som forsvarte seg godt.

Ikke siden 1977 har Rosenborg gått av banen uten å score mot bodøværingene, og noen minutter ut i den andre omgang måtte Rosenborg-trener Erik Hamrèn gjøre noen grep for at den statistikken ikke skulle stoppes. Svensken kastet innpå tidligere Glimt-spiller Trond Olsen for mer løpskraft fremover. Det skulle vise seg å være et smart bytte, for det tok ikke lange tiden før ballen lå i mål bak Pavel Londak. Marek Sapara fikk slått et presist innlegg fra venstrekanten og inne i feltet knuste Mikael Lustig Glimt-forsvaret i lufta og stanget inn 1-0 til hjemmelaget.

- Vi skaper en del sjanser og det føles deilig å score. Det er viktig å få med oss tre poeng i dag, nå er vi på rett spor igjen, konstaterte svensken.

Etter scoringen løsnet det for Rosenborg.

For det gikk ikke mer enn ti minutter før hjemmelaget var frempå igjen med et mønsterangrep. Skjelbred og Prica kombinerte flott før sistnevnte spilte flott igjennom Steffen Iversen som dunket ballen i mål bak en sjanseløs Londak. 2-0 til Rosenborg, og Bodø/Glimts håp om å få med seg poeng fra Lerkendal nærmest forsvant.

Etter scoringen flyttet gultrøyene laget høyere opp på banen, og dyttet flere mann i angrep. Men Kåre Ingebrigtsens menn var aldri i nærheten av å få med seg scoring. Dermed fortsatte begge lag tendensen som har vært denne sesongen: Bodø/Glimt slipper inn mye mål etter pause( 27), mens Rosenborg har sikret seg 18 poeng etter sidebytte denne sesongen.

- Vi hadde brukbar kontroll og jeg hadde tro på poeng helt til det første målet kom. Vi kom til Lerkendal for å være smarte og få med oss tre poeng. Kampen lignet på fjorårets oppgjør, men da scoret vi på sjansene våre, sa en noe skuffet Ingebrigtsen.

Gultrøyene ligger fortsatt nest sist med sine 20 poeng. Ubeseirede Rosenborg befester sin posisjon på topp og ligger hele 28 poeng foran Glimt.

Dagbladet kommer tilbake med reaksjoner fra Lerkendal.