SORG: Knut Torbjørn Eggen er død og flagget er på halv stang utenfor Lerkendal. Foto: Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SORG: Knut Torbjørn Eggen er død og flagget er på halv stang utenfor Lerkendal. Foto: Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Rosenborg flagger på halv stang

Et minutts stillhet før dagens trening.

• Kondolanseprotokoll: Send inn din siste hilsen

LERKENDAL (Dagbladet): Knut Torbjørn Eggen vokste nærmest opp i RBK, og han var både spiller og sportsdirektør i klubben.

Budskapet om 51-åringens bortgang blir markert på flere måter på RBK-brakka i ettermiddag.

Spillere og trenere innleder dagens økt med ett minutts stillhet i ettermiddag.

RBK-assistent Trond Henriksen benyttet anledningen til å signere kondolanseprotokollen som er lagt ut på Brakka ved Lerkendal.

Varme og kompetanse - Det er ufattelig trist at en så ung mann har gått bort. Han hadde så mye varme og kompetanse i seg. Knut Torbjørn var varm, omtenksom og tvers i gjennom trivelig, sier Trond Henriksen til Dagbladet.

Henriksen og Eggen dannet et særs god forsvarsallianse hos Rosenborg. Henriksen minnes Eggen som en solid lagkamerat.

- Som spiller var han klok og fornuftig. Vi spilte mange kamper sammen og vi utviklet et godt kameratskap da vi var aktive. Det er helt ufattelig at dette skjedde og det er synd for Fotball-Norge at det har mistet en sånn kapasitet, sier Henriksen til Dagbladet.

Halv stang Folk er svært preget av nyheten rundt Lerkendal - der flagget er på halv stang inn mot stadion.

Inne på brakka kommer en jevn strøm av sorgtunge mennesker innom og skriver sin siste hilsen i kondolanseprotokollen. Det er en tydelig beveget sportslig leder, Erik Hoftun, som møter pressen.

- Vi har mottatt dødsbudskapet med stor sorg. Det er ufattelig trist at en så fantastisk mann er gått bort. Stemningen her på Brakka og Lerkendal er selvfølgelig trykket og trist, mange er i sjokk over dette. Det var svært trist å motta dette budskapet mandag kveld, sier Hoftun.

Tenker på de nærmeste Daglig leder Tove Moe Dyrhaug uttaler seg på vegne av RBK-ledelsen:

- Dette er bare ufattelig trist. Våre tanker går til den nærmeste familien. Knut Torbjørn var et fantastiske fint menneske som har gjort svært mye for Rosenborg og norsk fotball. Dette er som jeg sa veldig trist. Vi tenker på de nærmeste og håper deres ønske om fred blir respektert, sier Moe Dyrhaug til Dagbladet.

MINNES EGGEN: En jevn strøm av mennesker signerer kondolanseprotokollen på Brakka. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
MINNES EGGEN: En jevn strøm av mennesker signerer kondolanseprotokollen på Brakka. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer