SEIER: To mål av Nicklas Bendtner og ett av Anders Trondsen sikret tre poeng for Rosenborg. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
SEIER: To mål av Nicklas Bendtner og ett av Anders Trondsen sikret tre poeng for Rosenborg. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpixVis mer

Eliteserien

Rosenborg forverret Vålerengas rekke. Har gått sju kamper uten seier

Litt slitne bein etter Europa League-spill, kanskje. Men Rosenborg hadde små problemer med å slå Vålerenga.

Rosenborg - Vålerenga 3-0 (2-0)

(Dagbladet): Det ble et sviende tap for Rosenborg i Europa League tidligere denne uka.

De så til tider ut til å ha litt trette bein i oppgjøret mot Vålerenga på Lerkendal søndag kveld, men klarte likevel å kjempe seg til en komfortabel seier.

For Vålerenga ser det nå verre ut. Søndagens kamp var den sjuende for Oslo-laget uten seier.

- Cupexiten (mot Vålerenga) var skuffende for oss, men det er en kamp vi har lagt bak oss. For å prestere i Europa må vi holde et høyt nivå i ligaen. I forrige kamp (mot Real Sociedad) ble vi utspilt, men vi reiste oss i dag og vant 3-0. Det er fullt fortjent, sier Nicklas Bendtner til Eurosport.

Tidlig ledelse

Rosenborg så umiddelbart ut til å ha klart å reparere skaden etter ydmykelsen i San Sebastian tidligere i uka. De brukte nemlig bare to minutter på å ta ledelsen på Lerkendal.

Pål André Helland headet først i tverrliggeren, og ballen havnet nede hos Nicklas Bendtner, som enkelt satte ballen i nettet.

BLYTUNGT: En ny kamp uten seier for Ronny Deilas Vålerenga. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
BLYTUNGT: En ny kamp uten seier for Ronny Deilas Vålerenga. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Men Vålerenga var helt på høyde med hjemmelaget, og var nære på da Rosenborg sjanglet litt i forsvar innledningsvis. Marius Lundemo spilte en støttepasning til keeper André Hansen, som ble for kort. Daniel Berntsen jaget den ballen, men Hansen var ute og ryddet opp.

- Det er uten tvil noen tunge bein i Rosenborg, kommenterte Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal.

Men det var et balltap fra Vålerenga som skulle gi Rosenborg kampens neste store sjanse. Den ballen snappet Helland, som fosset fram og avsluttet. Det forsøket strøk utenfor mål.

Doblet

Vålerenga spilte seg til flere gode muligheter. Derfor ble det et slag i fjeset at Rosenborg fikk straffespark helt på tampen av første omgang etter en duell mellom Bendtner og Robert Lundström i feltet.

Bendtner satte enkelt dagens andre. Til tross for det som virket som trette bein, hadde Rosenborg nå et solid grep om kampen.

- Vi scorer to mål og står på. Vi vil vinne hver kamp, så det var viktig for oss å få denne. Det er viktig at vi holder et høyt nivå i ligaen. Vi reiser oss i dag, sier Bendtner til Eurosport.

Vålerenga kom ikke til de store sjansene utover i andre omgang. Rosenborg la på til 3-0 med tjue minutter igjen da Anders Trondsen banket til fra 16 meter.

Det var Trondsens første scoring for Rosenborg.

Rosenborg kom til flere gode sjanser mot slutten av kampen.