INGEN GARANTI: Rosenborg og trener Jan Jönsson gjorde en svak høstsesong med blant annet fem strake tap. Foto: NED ALLEY / NTB SCANPIX
INGEN GARANTI: Rosenborg og trener Jan Jönsson gjorde en svak høstsesong med blant annet fem strake tap. Foto: NED ALLEY / NTB SCANPIXVis mer

Rosenborg garanterer ikke at Jönsson får fortsette

- Han er trener til han ikke er trener.

Adresseavisen skriver torsdag at europaligakampen mot Leverkusen kan bli Jan Jönssons siste som Rosenborg-trener.

Svensken har vært til evaluering i RBK i høst, men har foreløpig beholdt jobben. Styreleder Ivar Koteng svarte onsdag først kategorisk at torsdagens E-cupkamp ikke blir Jönssons siste. Senere samme dag ville han ikke lengre gi garantier om treneren framtid, skriver Adresseavisen.

- Situasjonen er akkurat som før. Han er trener i Rosenborg til han ikke er trener i Rosenborg. Vi gir ingen garantier, sier Koteng.

Frykter ikke Jönsson har fått kritikk etter at Rosenborg tapte fem strake kamper i høst. Det ble bare tredjeplass i serien og det offensive spillet har minnet svært lite om go'fotdagene under Nils Arne Eggen. Jönsson har to år igjen av sin kontrakt. Ifølge lokalavisen har han rundt 5 millioner kroner i årslønn. Slik svarer Jönsson på om han frykter turen til Leverkusen blir hans siste med trønderne:

- Nei, frykt finnes ikke i meg. Jeg har nok tenkt tanken, men jeg tar ikke med den i hverdagen. For når det blåser, og det har det jo gjort, står jeg opp og fokuserer på det jeg kan gjøre noe med, sier Jönsson til Adresseavisen.

Ønsker «Perry» tilbake «RBK må vrake svenskemodellen», lyder tittelen på sportskommentator Kjetil Kroksæters kommentar torsdag. «Hvem er trener når Rosenborg sesongåpner mot Odd Grenland 17. mars? Og hvem spiller spiss? Det er to av spørsmålene som opptar de som følger Rosenborg tett», skriver Kroksæter.

Han ramser opp en rekke mulige erstattere på Lerkendal. De inkluderer gullalderens trener Nils Arne Eggen samt Ola By Rise, Trond Sollied, Ronny Deila, Dag Eilev Fagermo, Tom Nordlie og Per Joar Hansen.

«Om jeg skal peke på en favoritt blant disse, blir det Per Joar Hansen. Han har vært i Rosenborg og kjenner de beste sidene ved klubben og kulturen. I dag fremstår han som en sterk ledertype», skriver Adresseavisens kommentator om U21-landslagssjefen.

(NTB)