Rosenborg gikk målløse av Lerkendal for tredje gang i år

Sliter på eget gress.

• Rosenborg - Hønefoss 0-0

Rosenborg gikk på et ydmykende 0-1-tap mot Hønefoss på Lerkendal 16. mai, og trønderne skulle rette opp inntrykket da Odd gjestet Trondheim.

Slik gikk det ikke.

Rosenborg stanget mot et godt organisert Odd-lag - og gikk målløst av Lerkendal for tredje gang av totalt seks hjemmekamper.

-  Vi gjør en god kamp i dag. Selv om RBK trykker oss tilbake, så gjennomfører vi en solid match, sier Odd-stopper Morten Fevang i et intervju vist på Dagbladet etter kampen.

Om Rosenborgs prestasjon sier han følgende:

- De har trykket på oss, men er kanskje ikke så gode som de bør være, sier Fevang.

Rosenborg-spiller Mikael Dorsin var skuffet etter ett poeng på hjemmebane.

- Visste vi hva som var feil så hadde vi gjort noe med det. Det er tungt, vi må bli bedre framover. Vi burde avgjort denne kampen, sier Dorsin i intervju vist på Dagbladet etter kampen.

Da lagene møttes på Lerkendal i august i fjor vant Rosenborg 7-0.

KLARER IKKE SCORE: Rosenborg spilte sin andre seriekamp på rad på Lerkendal uten å score mål. Her ved Steffen Iversen (th) i duell med Odds Fredrik Semb Berge (tv).
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
KLARER IKKE SCORE: Rosenborg spilte sin andre seriekamp på rad på Lerkendal uten å score mål. Her ved Steffen Iversen (th) i duell med Odds Fredrik Semb Berge (tv). Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Trønderne har slitt på eget gress denne sesongen - og av seks hjemmekamper har de kun vunnet tre.

Både Sogndal (0-0), Hønefoss (0-1) og Odd (0-0) har skapt problemer for de vanligvis så hjemmesterke RBKerne.

Selnæs i stanga Rosenborg var svært nære scoring i første omgang - og aller nærmest var Ole Selnæs som banket et frispark fra 20 meter i stanga.

Men det ville seg ikke for angrepsrekka til trønderne.

Også Rade Prica og Markus Henriksen kunne sendt RBK i ledelsen, men forsøkene ville ikke forbi Odd-keeper André Hansen.

Dermed gikk lagene til pause med 0-0.

Klarte ikke score Etter pause fortsatte Rosenborg å styre spillet de første 25 minuttene - men slapp deretter Odd mer med i spillet. Odd skapte knapt en eneste sjanse i løpet av kampen, men heller ikke Rosenborg klarte å overliste en god André Hansen i Odd-målet.

På overtid fikk Odds Jone Samuelsen sitt andre gule kort og ble utvist etter en duell med RBK-innbytter Fredrik Midtsjø.

Men Rosenborg klarte ikke å utnytte overtallet, og kampen endte 0-0.