Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rosenborg gikk på en smell, men dette resultatet gir fortsatt Europa-håp

Gruppa åpent etter ST-Étienne-seier.

 SCORET FOR RBK:  Alexander Søderlund. Foto: NTB Scanpix
SCORET FOR RBK: Alexander Søderlund. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Lazio - Rosenborg 3-2 (1-0)

(Dagbladet):  Rosenborg gikk på et nytt Europa-tap mot Lazio. Dermed står de med ett poeng etter tre kamper.

Trønderne kan likevel takke St-Étienne, som slo Dnipro på bortebane i kveld. Det gjør kampen om andreplassen i gruppa åpen. Begge de to lagene har fire poeng, mens Lazio har sju poeng som gruppeleder.

Ikke en drømmesituasjon, men håpet lever.

Heldig start - Jeg vil heller være heldig enn god, uttalte den amerikanske baseballspilleren Vernon Louis «Lefty» Gomez  i mellomkrigstiden. Sitatet er blitt smått legendarisk, og var godt beskrivende for åpningsminuttene sett med Rosenborg-øyne i Europa League-oppgjøret mot Lazio.

Først greide Lazio produserte to gedigne sjanser allerede etter tre minutter. Først headet de i stanga fra kloss hold på en corner, før  kaptein Mauri sendte returen  i tverrliggeren på åpent mål.

Det kunne blitt en katastrofestart, men  stedet var Mauricio klønete og pådro seg et rødt kort da han klippet ned Jørgen Skjelvik noen minutter seinere. Rosenborgs hurtigtog hadde stormet inn fra kantposisjonen da han ble spilt fri bak forsvaret, og det røde kortet var klokkeklart.

Kampen var jevnspilt en lang stund etter det røde kortet, men etter 25 minutter var det hjemmelaget som tok ledelsen. Det holdt med målscorer Alessandro Matri og CAndréva for å utspille RBKs forsvarsrekke bestående av fem mann.

En stikker gjennom tre av dem og et velplassert skudd bak Hansen, og Lazio var i ledelsen. 

Stolpe-bonanza De var heldige innledningsvis, men RBK kan være svært misfornøyd med at de gikk inn til hvilen med et mål mindre i protokollen. For de hadde absolutt vist at de henger med i tempoet og produserte flere store sjanser.

RBKs største før hvilen kom da Skjelvik banket til fra hjørnet av femmeteren. Ballen gikk via Lazio-keeper og i stolpen, før forsvaret fikk ryddet unna.

Noen minutter seinere headet Alexander Søderlund  i stanga fra straffemerket, men marginene var ikke på RBKs side.

Punkterte kampen Rosenborg startet den André omgangen som de avsluttet den første - med mye ball i laget.

Men det var Lazio som skulle gjøre at vondt ble verre for trønderne. 

54 minutter var spilt da  Felipe Anderson og Matri  utnyttet klønete RBK-forsvarsspill for å doble ledelsen. Sistnevnte  fikk etter hvert ballen etter slurv i RBKs forsvar og han serverte brasilianeren som bredsiden ballen i inn bak André Hansen.

Men selv om de fikk en i sekken, rant ikke olja ut av  RBK-maskineriet. De fortsatte å produsere, og etter 65 minutter kom utligningen signert Alexander Søderlund.  Tiippeligaens-toppscorer dominerte i boksen og stanget innlegget fra Skjelvik etter at de hadde spilt seg nydelig rundt på venstrekanten.

Det ble nytt liv i kampen, som varte helt til Lazio fikk straffe etter 78 minutter. Antonio Candreva bommet, men fikk en ny sjanse på åpent mål på returen og punkterte kampen.

Rosenborg tar med seg mye positivt fra oppgjøret, men poeng ble det lite av.

Søderlund brant også et straffespark tre minutter på overtid.

 FIKK RØDT  Lazios Mauricio. Foto: NTB Scanpix
FIKK RØDT Lazios Mauricio. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!