Rosenborg hadde seieren i lomma, men måtte avgi poeng

Uavgjort mot Saint-Étienne.

Saint-Étienne - Rosenborg 2-2 (1-1)

(Dagbladet): Mens Molde fikk en alle tiders åpning på sitt Europa League-eventyr, med en lekkerstraffescoring og målkalas i Istanbul mot Fenerbache.

- Man må gå ut og «skræm» dem, var det taktiske rådet fra gamlesjef Nils Arne Eggen før kveldens kamp.

Men ble det en litt annen åpning for Rosenborg i Frankrike. Til slutt ble det ett poeng for trønderne.

- Det er et bra resultat for oss, og vi skal ikke være skuffet over dette, sier Kåre Ingebrigtsen til Eurosport.

- Hadde noen tilbudt oss 2-2 før kampen, tror jeg vi hadde takket ja til det, sier Jonas Svensson.

Mareritt-åpning for RBK Det tok Saint-Etienne kun tre minutter å score kveldens første mål på André Hansen. Nolan Roux kom seg fri på høyrevingen, og slo lavt inn i boksen. Ballen gikk forbi tre Rosenborg-spillere før den havnet hos Robert Beric på bakerste - som satte ballen kontant i nettmaskene.

Etter sjokkåpningen kom bortelaget seg etterhvert, og tok mer kontroll på kampen, mens franskmennene la seg i forsvar og forsøkte å hindre det de kunne av Rosenborg-angrep.

Men ett kvarter ut i kampen kunne ingen gjøre noe med Tobias Mikkelsen. Dansken be servert en chip fra landsmannen Mike Jensen, tok ned ballen og sendte den under keeper Stéphane Ruffler - til 1-1 i Frankrike.

Hjemmelaget hadde flere gode sjanser før pause, men uten å få uttelling mot Kåre Ingebrigtsens menn.

Luktet på tre poeng Andre omgang bød ikke på det helt store før Anders Konradsen satte ballen over til sides for mål i det 64. minutt. Alene mot keeper ble 25-åringen stresset, og valgte nok feil fot å avslutte med.

I det hjemmelaget var på vei til å få et lite tak på kampen, viste Jonas Svensson at han ville annerledes. Takket være en enormt sterk Alexander Søderlund, som fikk tatt ned ballen på brystet, med to mann hengende på seg. Ballen endte så hos Svensson, som snudde seg og dundret ballen inn i nettet - til ledelse for trønderne.

Da det så ut til at Rosenborg kunne dra i land alle tre poengene, fikk hjemmelaget straffe. Hólmar Örn Eyjólfsson ga Beric en dytt i ryggen innenfor 16-meteren, og dommeren pekte på straffemerket. Nolan Roux klinte ballen opp i høyre hjørne fra straffemerket, mens André Hansen valgte å gå til venstre.

Dermed endte det med poengdeling i Frankrike.

FØRST UT: Tobias Mikkelsen scoret det første målet for Rosenborg mot Saint-Étienne. Foto: NTB Scanpix
FØRST UT: Tobias Mikkelsen scoret det første målet for Rosenborg mot Saint-Étienne. Foto: NTB Scanpix Vis mer