Rosenborg har 150 millioner på bok

Rosenborg er norsk fotballs gullgrube. - Etter salget av Vegard Heggem til Liverpool, har vi vel 150 millioner kroner på bok.

- Det er bra sett ut fra norske forhold, men bare småtterier i internasjonal sammenheng. Vi har vel ikke engang nok til å kjøpe en halv Ronaldo, sier Rosenborg-formann Curt Christiansen til Dagbladet.

I tillegg til spillersalg, har Rosenborg tjent store penger på Mesterligaen. Mest da laget gikk til kvartfinalen mot Juventus, som ga en inntekt på 40 millioner kroner.

Vegard Heggem (til Liverpool for 44 millioner) er den dyreste nordmannen som er solgt utenlands. Prisen på Steffen Iversen (til Tottenham) var 28 millioner. Harald Brattbakk ble solgt fra Rosenborg til Celtic for 25 millioner. Tippeligaen og cupen er det også bra penger å hente. Hittil i år har Rosenborg et snitt på 14ø000 tilskuere på Lerkendal. Det er litt over fjorårstallene så langt.

Alle overskudds-millionene skal ikke stå på bok.

- Blant annet skal vi bygge to nye treningsbaner på Lerkendal. Kunstgrasbanen for sjuerfotball vil klubben gi til fotballkretsen. Forhåpentlig blir den ferdig i mai neste år.

- Den nye hovedbanen med undervarme og kunstgras håper vi å ha klar i løpet av neste høst, sier Curt Christiansen.

Mellom 10 og 12 millioner vil Rosenborg investere i de to kunstgrasbanene.