- Rosenborg har langt til toppen

Rekdal ikke imponert over borteseier.

(Dagbladet.no): • Molde-Rosenborg 1-2 (1-0)

I Trond Henriksens siste kamp som sjef, vant Rosenborg for første gang to kamper på rad i årets Tippeliga. Likevel er det ingen av konkurrentene høyere opp på tabellen som mister nattesøvnen i ærefrykt over det trønderklubben leverte i den knappe seieren mot Molde på Aker Stadion.

- Det blir en lang vei tilbake til toppen, om dette er maksnivået til Rosenborg. Det er for eksempel et stykke til det Stabæk driver med, sier Kjetil Rekdal i TV 2 studioet.

- Det skiter jeg i. Vi vant tre poeng, og vi jobbet hardt. I annenomgang har vi en dårlig periode med slitne nøkkelspillere, men jeg synes likevel vi fortjente seieren, sier Trond Henriksen til TV 2 etter kampen.

En som var sterkt delaktig i at det ble tre poeng og seier, var Roar Strand som kom inn midtveis i annenomgang, og tok umiddelbart tak i kampen. Veteranen er delvis enig i kritikken fra TV 2-ekspertisen.

- Vi svinger mye i prestasjonene ennå, og vi ble springende mye imellom til tider jobbende mye én og én. Da blir det ikke bra no, sier matchvinner Roar Strand.

Superbrasse til ingen nytte  

Molde var giftigst i åpningen av kampen, og tok også føring i oppgjøret på svært så spektakulært vis da midtstopper Øyvind Gjerde, med kun én scoring i Molde-drakta tidligere, gikk kontant til verks på José Motas stuss.

PERLE: Øyvind Gjerdes brassespark var det store høydepunktet i kampen på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix
PERLE: Øyvind Gjerdes brassespark var det store høydepunktet i kampen på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix Vis mer

Mellom Rosenborg-stopperne kastet han venstrefoten over skulderen, traff perfekt og smalt kula i nettmaskene bak en Rune Almenning Jarstein som ikke fikk opp hanskene i tide.

- Det var selvfølgelig artig der og da, men det hjelper fryktelig lite når laget ikke vinner, sier målscorer Gjerde til TV 2 etter kampen.

Sviktende offsidefelle

Ledelsen skulle aldri vare for Molde som var både uheldige og udyktige da offsidefellen feilet like før pause, og Yssouf Koné plutselig kom alene mot Jan Kjell Larsen.

Vegard Forren enset faren, men klarte aldri komme på høyden i løpsduellen med Rosenborg-spissen. I stedet kompenserte Forren med å legge hånden på skulderen til Koné som gikk i bakken.

- Jeg skjønte med en gang da dommeren blåste, at nå kom med det røde kortet. Hånda kommer automatisk på skuldra, og det er litt kontakt, medgir Forren selv.


Det røde kortet var av det udiskutable slaget, og Molde var redusert til 10 mann med mer enn en halv fotballkamp igjen å spille. Mame Biram Diouf ble ofret til fordel for Christian Steen, men Kjell Jonevrets taktiske grep skulle ikke betale seg.

I stedet sviktet vertenes offsidefell for annen gang 10 minutter ut i annenomgang da laget var ulovlig sene med å flytte ut laget etter en dødball.

Per Ciljan fikk tid og rom til å fange opp klareringen og tenke seg om én og to ganger hva neste trekk ville bli før han løftet ballen over Moldes forsvarsverker som plutselig fikk hastverk med å rykke ut.

- Rosenborg har langt til toppen

For sent skulle det vise seg.

For Steffen Iversen holdt igjen løpet og hadde få problemer med å konvertere det presise gjennomspillet i tellende resultat da han enkelt trillet ballen bak Jan Kjell Larsen.

Strand matchvinner 

Den endelige avgjørelsen skulle falle ti minutter før slutt da Roar Strand viste frem et godt gammelt varemerke i form av et sugende og godt timet løp fra dypet og inn i boksen.

Innlegget fra Øyvind Storflor var presist som et sveitsisk urverk, og Strand kunne stupe inn seiersmålet i nærmeste hjørne.

Larsen i Molde-målet burde imidlertid gjort en bedre jobb da han så ut til å ha kontroll på stolpen, men mål er nå en gang mål, for å si det på enklest mulig måte.

Likevel var det ikke uten kontroverser dommer Tommy Skjerven lot målet stå. I forkant av at Storflor mottok ballen ute på høyresiden, skled Christer Basma og berørte ballen klart og tydelig med hånden.

Dommer valgte ikke å blåse, men det vil bli diskutert om Basma dro fordel av handsen.

- Vi kunne godt vært heldigere med et par dommeravgjørelser. Men vi er jo ikke akkurat forfulgt av flaks. Denne episoden føyer seg inn i rekken, er iallefall Kjell Jonevrets kommentar til NTB om opptakten til Rosenborgs seiersmål.

• Vi fulgte Molde-Rosenborg direkte

LETTELSE: Per Ciljan Skjelbred og Marek Sapara utviste glede og lettelse etter kampen mot Molde på Aker Stadion.
IKKE IMPONERT: Kjetil Rekdal var kritisk til Rosenborgs prestasjoner mot Molde, og mener trønderne har mye å gå på.
«SKITER» I KRITIKKEN: Trond Henriksen var mer opptatt av tre poeng enn kritikken fra TV 2 sine studioeksperter.
PREGET KAMPEN: Vegard Forrens ulovlige nedriving av Yssouf Koné, gjorde jobben vanskelig for Molde, som på dette tidspunktet var i ledelsen.