Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rosenborg har mye å gå på, tross storseier

En dårlig (2-2) og en god omgang (3-0) ga Rosenborg til slutt en lett seier 5-2 over AIK. Men RBK slik de snakker om å være er det ikke.

  ENKEL SEIER:  Rosenborg tok en enkel seier mot AIK på LA Manga i dag.  Foto: Anders Hovden, Digitalsport
ENKEL SEIER: Rosenborg tok en enkel seier mot AIK på LA Manga i dag. Foto: Anders Hovden, Digitalsport Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LA MANGA (Dagbladet): Mye langt innledningsvis, to mål på dødballer — et tilfeldig straffespark og et frispark under muren — fikk de fleste på La Manga til å undre seg over Rosenborg ved pause. En av dem var RBK-trener Per Joar Hansen.

Men i andre omgang ble det en smule bedre da kontringene var distinkte og ble utført i stor fart. Og så ble det som var ganske håpløst i 45 minutter til en enkel seier etter 90.

Mye å gå på Ikke fordi Rosenborg er et lag å tro på denne januarmåneden, snarere tvert imot, men fordi Allsvenskans andrelag fra 2013 ikke er noen reell målestokk selv om de plaget Rosenborg mye den første halvtimen.

Man skal huske at AIK tapte 1-4 for Molde også. Men nivået på svensk fotball er ikke interessant for Per Joar Hansen — det eneste som betyr noe er Rosenborg.

Som har veldig mye å gå på.

-Vi sliter defensivt en mot en, får store avstander og mangler derfor mye rytme i angrepspillet, sier RBK-treneren.

-Men da vi fikk opp farten og trøkket i andre omgang ble det i hvert fall noen gode angrep og noen fine mål ut av det.

John Chibuike tok Rosenborg fra 2-2 til 4-2 med to strålende scoringer. Da liknet RBK på det laget Per Joar Hansen har i tankene. Men det likner ikke på det Rosenborg-laget hele Norge kjenner fra den gangen laget var best i alt.

Og det kommer ikke til å bli sånn heller.

Ikke til å kjenne igjen Mye langt er ikke slik Rosenborg ønsker å framstå, men langt blir det når laget ikke henger sammen offensivt.

- Vi måtte gjøre det for å komme i gang, konkluderer Per Joar Hansen.

Store defensive problemer når motstanderen angriper fra kantene viste også store svakheter i den bakre fireren.

- Vi ligger feil i posisjonene, sliter en mot en defensivt og taper dueller, sier Per Joar Hansen.

Og når han blir bedt om å kommentere et passivt lag som ikke tar tak i en Nicki Bille Nielsen som i perioder bare diller og ser ut som om han spiller for seg selv, rister han bare på hodet.

Og sier at det er et tema.

Hele Norges coronakart