Rosenborg har vært best i vinter

Sjekk vintertabellen.

OSLO/NADDERUD (Dagbladet.no): Seriestarten er nuder ei uke unna.

I oppkjøringen har Tippeliga-lagene testet seg mot hverandre og utenlandske lag, på kunstgress i Norge og i vårsol i sydlige strøk. Toppklubbene fra i fjor har i tillegg spilt Royal League.

Skal vi tro vintertabellen, blir Rosenborg og Lillestrøm gode i år. Akkurat slik de fleste ekspertene har tippet.

Enga på 3. plass

At Sandefjord ligger nederst på vintertabellen, er kanskje ikke så overraskende. Overgangen fra 1. divisjon til spill mot de aller beste er tøff.

Mer oppsiktsvekkende er det at Brann ligger nest sist på tabellen, så vidt foran Vestfold-laget.

Fjorårets seriemester Vålerenga har vunnet de to siste treningskampene, og ligger på 3. plass på vintertabellen.- Man må se på prestasjonene i vinterkampene. Resultatene kan lyve, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.no.

Han er mer opptatt av å få laget til å fungere sammen enn hvilke resultater de har oppnådd i treningskampene og Royal League i en vinter preget av skadefravær.

BEST SÅ LANGT: Thorstein Helstad og Rosenborg har imponert i vinter. Start har også vist gode takter. Foto: TOM E. ØSTHUUS
BEST SÅ LANGT: Thorstein Helstad og Rosenborg har imponert i vinter. Start har også vist gode takter. Foto: TOM E. ØSTHUUS Vis mer

- Vi har ikke fått trent samspill. Vi har skiftet 6-7 mann fra en kamp til den neste. Men vi er nærmere der vi skal være nå, og vi blir bedre framover, sier Rekdal.

Sjeldent LSK-tap

Søndag formiddag vant Lyn mot Lillestrøm i Marbella, og påførte Kanarifuglene deres første tap siden starten av januar.

Henning Berg sier at Lyn sikter seg inn på seriemesterskapet, men han mener andre klubber er større favoritter.

- Rosenborg, Vålerenga og Lillestrøm bør bli veldig skuffa hvis de ikke tar gull, med tanke på hvor mye penger de har brukt. Det samme gjelder Brann, sier Berg til Dagbladet.no.

- Hva med dere?

- Jeg håper vi vil være med i toppen, men vi kan ikke konkurrere med de andre lagene når det gjelder spillerkjøp.

Debatt

Rosenborg har vært best i vinter

Om én uke starter Tippeligaen. Hvilke lag mener du er i best form akkurat nå?

RESULTATENE KAN LYVE: - Det er prestasjonene som teller i vinterkampene, sier Kjetil Rekdal. Vålerenga havnet på fjerdeplass på vintertabellen.
INGEN BANKER RBK: På Dagbladet.nos vintertabell er trønderne tilbake på toppen.