IKKE NY RBK-TRENER: Åge Hareide takket nei til Rosenborg-jobben, melder klubben. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
IKKE NY RBK-TRENER: Åge Hareide takket nei til Rosenborg-jobben, melder klubben. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Rosenborgs trenerjakt

Rosenborg: Hareide sa nei

Overfor Dagbladet presiserer Hareide at han hadde en avtale med RBK om å møtes innen 1. august, men sa nei til det på grunn av kneet.

Publisert

Rosenborg bekrefter på sitt nettsted tirsdag ettermiddag at Åge Hareide har takket nei til å være ny trener for klubben.

Ifølge Rosenborg var Hareide muntlig enig med klubben om å bli ny hovedtrener allerede 25. juni, men ombestemte seg på grunn av helsemessige årsaker.

MØTTE PRESSEN: Ivar Koteng møtte pressen fredag i forbindelse med at Eirik Horneland er ferdig som Rosenborg-trener. Video: Mathias Hagen / Dagbladet Vis mer

- Vi var muntlig enige med Åge Hareide, men han har nå gått tilbake på avtalen vi hadde på grunn av helsa. Vi er skuffet over avgjørelsen, men vi respekterer selvfølgelig at helsa går først, sier sportslig leder Mikael Dorsin.

Hareide har tidligere uttalt at han nylig har vært gjennom en kneoperasjon, og trolig ikke er klar for en ny jobb før tidligst til høsten.

Overfor NRK sier Hareide imidlertid at han ikke har sagt nei - selv om helsetilstanden er grunnen til at han ikke kan ta på seg jobben som Rosenborg-trener nå.

- Folk har visst at jeg har skiftet kne, og det har bare vært en forespørsel rundt helsetilstanden og ikke en dialog. Det er stor forskjell om folk spør om jeg vil være treneren deres eller om hvordan det står til med kneet mitt, sier Åge Hareide til NRK.

Overfor Dagbladet presiserer Hareide at han hadde en avtale med RBK om å møtes innen 1. august, men sa nei til det på grunn av kneet.

Dorsin sier videre at Trond Henriksen videre vil lede Rosenborg ut 2020. Det for å få tid til å finne en ny hovedtrener.

Det har foreløpig ikke lykkes Dagbladet å få en kommentar fra Mikael Dorsin.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer