Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rosenborg henter inn Northug for å bli bedre

Trener Ingebrigtsen: - Har masse igjen for det.

HAR NOE Å LÆRE BORT:  Petter Northug. Foto Hans Arne Vedlog
HAR NOE Å LÆRE BORT: Petter Northug. Foto Hans Arne Vedlog Vis mer

(Dagbladet): Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen ønsker påfyll av kunnskap, slik at han kan utvikle laget videre. Han har allerede snakket med skiskytter Emil Hegle Svendsen. Nå skal han også ha et møte med langrennskongen Petter Northug, skriver Adresseavisen i dag (krever innlogging).

- Jeg har masse igjen for det, sier RBK-bossen til avisa.

Avslørt Laget cruiset inn til et sikkert seriegull denne sesongen, det første på fem år. Men i Europa League ble Rosenborg avslørt på mye - ikke minst kynisme og effektivitet.

Her er det rom for forbedringer. Og Ingebrigtsen ser for seg at kapasiteter i trønderske nærområder kan bidra til et løft.

- Han gjør nok dette for å holde seg oppdatert. Både i forhold til restitusjon, og hvordan du skal se individualister opp mot et lag, sier TV 2-ekspert Jahn Ivar «Mini» Jacobsen til Dagbladet.

- Du skal aldri utelukke at det finnes småting her og der som du kan ta med deg. Da Kåre var assistent i Viking, dro han rundt i Tyskland og besøkte norske spillere. Han fikk være med på trening, og søkte lærdom.

Han fortsetter:

- Jeg har inntrykk av at han jobber mye. Han får bare passe seg i sin søken - han har også en familie å ta seg av.

Supportere Både Northug og Hegle Svendsen er Rosenborg-supportere. Mini er ikke i tvil om at et samarbeid med de to kapasitetene kan bidra til å gjøre Ingebrigtsen enda mer populær i Trondheim.

Kunsten nå blir å ikke hvile på laubærene. Mange lag har gått i ei slik felle.

Mini sier:

- Det var flere spillere som datt ned på høsten. Avdøde Knut Thorbjørn Eggen mente alltid at fokuset måtte være på spillerne som var i klubben, ikke dem som skulle komme inn. De har fortsatt mye å lære.

KUNNSKAPSTØRST:  Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
KUNNSKAPSTØRST: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Tror du spillere forsvinner?

- Jeg synes Ole Selnæs har vært fryktelig god. Det tror jeg også andre synes. Jeg blir overrasket hvis han ikke blir solgt, sier Mini, som ser for seg at styrking av angrepet er på sin plass.

Men Petter Northug blir det neppe. Rosenborg drar på treningsleir til Kanariøyene i midten av januar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media