Rosenborg-Viking

Rosenborg herjet med Viking

To mål hver av Alexander Søderlund og Anders Konradsen, samt et kremmerhus fra Vegard Eggen Hedenstad ga Rosenborg storseier.

LEKESTUE: Rosenborg var proppfulle av selvtillit da de tok i mot Viking på Lerkendal. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
  • Rosenborg - Viking 5-1 (2-1)

Med tre strake seire hadde Rosenborg endelig begynt å finne litt form og trener Eirik Horneland ønsket ikke å gjøre store endringer på mannskapet som har funnet litt ut av ting de siste ukene.

Mot Viking fortsatte formpilen å peke rett retning for trønderne. Det lover godt foran de neste ukene hvor klubben skal ut i avgjørende europakvalifiseringskamper.

Anført av flotte kamper fra backene Birger Meling og Vegard Eggen Hedenstad, samt en sterk Alexander Søderlund på topp gjorde RBK en godt gjennomført kamp.

- Det var en veldig solid kamp, at vi klarer å få det til så bra etter en tøff uke med tøft kampprogram og at vi får til det til så bra nå er veldig gøy. Nå skal vi jobbe videre med dette, sier Hedenstad til Eurosport etter kampen.

Søderlund scoret to flotte mål, begge etter innlegg fra Hedenstad på høyre, og er nå oppe i fem seriemål for sesongen.

Drømmescoring

Et par skremmeskudd fra Rosenborg-laget tidlig. Akintola upresset på bakre stolpe satte ballen over mål.

Da Viking var på vei tilbake inn i kampen smalt det så fra vertene og Vegard Eggen Hedenstad. Høyrebacken klinket til fra 20 meter og ballen føk opp i nærmeste kryss, helt uttagbart for Iven Austbø.

- Det er slik som skjer en gang i året. Det var et godt treff sa Hedenstad til Eurosport.

Så var høyrebacken nest sist på ballen da han slo corneren som Alexander Søderlund headet inn til 2-0 bare et par minutter seinere. Den utskjelte spissen scoret endelig mot Ranheim for to uker siden, og virker langt lattere i steget enn i starten av sesongen.

Slusene åpnet seg virkelig i Trondheim det siste kvarteret av første omgang. Viking fikk sin redusering fem minutter før pause da en heading fra Runar Hove traff debutant fra start Jostein Ekeland.

Sterk Søderlund

Rosenborg slo tilbake og sørget for ny to måls ledelse rett etter pause. Bare fem minutter var spilt av omgangen da Alexander Søderlund viste muskler, tok ned ballen på vakkert vis og serverte til Anders Konradsen som kontant fyrte ballen opp i nettaket.

Rosenborg kjørte kampen nå, og kunne økt ledelsen ytterligere da Marius Lundemo satte ballen i mål, men ble feilaktiv avvinket for offside.

Venstresiden til Rosenborg, med rogalendingene Yann-Erik de Lanlay og Birger Meling, samt Anders Konradsen snurret rundt med Viking det første kvarteret av andre omgang og viste fram flotte kombinasjoner.

Vikings første virkelig sjanse i andre omgang kom med et drøyt kvarter igjen. Zymer Bytyqi hadde bare vært på banen i noen få sekunder da han ble spilt alene gjennom med André Hansen, men med hans aller første touch på ballen satte han avslutningen i stolpen og ut.

Det fikk Viking svi for.

Alexander Søderlund styrte inn 4-1 etter et nytt innlegg fra Hedenstad, mens Konradsen økte til 5-1 med venstrefoten fra 16 meter etter et fint samspill med Mike Jensen.

Dermed fikk et tynt besatt Lerkendal endelig mye å juble for.