LEKTE SEG: Rosenborg. Her har Jonathan Levi nettopp satt dagens tredje for trønderne.
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
LEKTE SEG: Rosenborg. Her har Jonathan Levi nettopp satt dagens tredje for trønderne. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpixVis mer

Rosenborg knuste Shkendija på hjemmebane

Rosenborg herjet og tok stort steg mot Europa League-spill

Hadde ingen problemer med å banke makedonske Shkendija på Lerkendal.

  • Rosenborg - Shkendija 3-1

Rosenborg røk ut av Champions League-kvalifiseringen, men har nå sjansen til å sikre Europa League-spill. Torsdag vant de første playoff-kamp mot makedonske Shkendija.

Trønderne var i fyr og flamme i de første 45 minuttene, og til tider herjet de med motstanderen. Tre mål, signert Jonathan Levi, Nicklas Bendtner og nysigneringen Issam Jebali, sikret Rosenborg et godt utgangspunkt før returoppgjøret.

- Vi er selvfølgelig fornøyde. Første halvdel var spesielt bra. Baklengsmålet var ikke i planen. Men totalt sett er vi veldig fornøyd, sier trener Rini Coolen til TV 2.

Tore Reginiussen supplerer:

- Dette er gull verdt. Men vi skulle gjerne holdt nullen. De kommer sikkert til å gå «all in» i Makedonia. Vi må være kliniske, som i dag, og få et tidlig mål.

Drømmestart

Etter tre minutter slapp Rosenborg med skrekken da Shkendija kom til kampens første store sjanse. Skuddet gikk utenfor, og keeper André Hansen så ut til å ha kontroll.

Rosenborg så ikke ut til å våknet helt innledningsvis. Bakover slet forsvaret med å henge med de kvikke Shkendija-spillerne.

Men så våknet de. Issam Jebali, en nyverving på Lerkendal i sommer, banket til helt upresset fra 16 meter. Ballen fikk en perfekt dupp, og havnet i mål bak Shkendija-keeper Kostadin Zahov. En drømmestart for tunisieren.

- Det var et fint mål. Laget spiller bra i dag. Vi viser hva vi er kapable til, og forhåpentligvis fortsetter det, sa debutanten til TV 2 i pausen.

Jebali var tydeligvis i slaget. Bare minutter seinere prøvde han seg med en frekkis på ny, da han banket til fra 16 meter. Denne gangen gikk forsøket utenfor.

Men Rosenborg lekte seg plutselig i angrep. Etter et kvarter la Nicklas Bendtner på til 2-0. Jonathan Levi la inn, og Bendtner stanget ballen i lengste kryss.

Trippel

Rosenborg roet betraktelig ned etter dette, men kom igjen til en strålende mulighet rett før pause Denne gangen var det Birger Meling som stormet ned venstresiden, la ballen inn foran mål, der Levi ventet på bakerste stolpe. Han satte ballen kontant opp i nettaket.

Et kvarter før slutt, i et svakt øyeblikk, lot de banke til fra 16 meter. Ballen gikk via Birger Meling og endret retning. Dermed ble André Hansen satt ut av spill, og Shkendija fikk en redusering.

Mot slutten så lufta ut til å ha gått litt ut av Rosenborg. De slapp plutselig makedonerne til flere store sjanser, men klarte å holde unna.