TAPTE HJEMME: Rosenborg må slå Viktoria Plzen på borterbane dersom det skal bli noe e-cupeventyr på trønderne. Foto: Ned Alley / Scanpix
TAPTE HJEMME: Rosenborg må slå Viktoria Plzen på borterbane dersom det skal bli noe e-cupeventyr på trønderne. Foto: Ned Alley / ScanpixVis mer

- Rosenborg holder ikke Champions League-klasse

Det mener RBK-veteraner.

Rosenborg er langt unna nivået som skal til for å hevde seg blant de beste i Europa, mener to av spillerne fra storhetstiden.

Etter 0-1-tapet hjemme mot Viktoria Plzen i mesterligakvalifiseringen har trønderne en lang vei å gå fram mot gruppespillet. Men det er kanskje like greit, tror Bent Skammelsrud.

- Dagens RBK-lag holder ikke mesterligaklasse. Det er for mye ungt, og ikke alle holder et høyt nok nivå på sitt beste. Slik jeg føler det nå, så er europaligaen et mye bedre alternativ, sier den tidligere kapteinen til Adresseavisen.

Han mener at gamleklubben fortsatt har en mulighet til å snu oppgjøret til sin fordel.

Europaligaen vanskelig nok - De må grave fram den gamle floskelen om å gå ut i 100 og gå til ledelse. Peise på. Husk, de andre leder og føler kanskje at mye er gjort, tror Skammelsrud.

Mini Jakobsen tror at selv spill i den nest gjeveste europacupen kan bli vanskelig nok å klare.

- De skal jo vinne to kamper til for å være kvalifisert til europaligaen, og lagene der er ikke veldig mye enklere enn dem som spiller i mesterligaen, mener han.

- Trenger forsterkninger Mini tror mangelen på spillere som kan endre et kampbilde er noe av det Rosenborg og trener Jan Jönsson mangler.

- Jönsson har ikke rom for å gjøre noe. Han kan ikke si; her må jeg gjøre om på laget. Han kan sette inn Mushaga Bakenga og Trond Olsen, men det vil ikke utgjøre så stor forskjell.

Nils Arne Eggen håper Jönsson får sjansen til å forsterke troppen i sommer.

- Han må ha inn forsterkninger. Man har det laget man har, men jeg håper det kommer forsterkninger i angrepet, sier trenerlegenden, som også ønsker seg mer løpskraft på midtbanen.

Returkampen spilles i Tsjekkia på onsdag. Men først skal laget møte Sogndal på bortebane i eliteserien lørdag.

(NTB)