Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Rosenborg i egen klasse

Viking gikk ut for å vinne, men tok tapet med fatning. De vet at Rosenborg er utilnærmelige i Tippeligaen.

Vikings toppscorer Erik Nevland var kanskje den som deppet mest i Viking-garderoben etter kampen. Blikket, stemmen og kroppsspråket oste av total resignasjon.

- Rosenborg er i en klasse for seg. Vi prøvde å gå offensivt ut for å ta dem, men det var en håpløs jobb. Jeg ser ikke for meg at det er noen lag som greier å vippe dem fra tabelltoppen i år, sier Nevland.

Og forklarer det slik: - Det er klasseforskjell på årets Rosenborg-lag og det laget de hadde i fjor. Det er bedre organisert, mer kynisk i spillestilen, varierer mer i posisjonene og de er mer effektive. Vidar Riseth har også gjort dem tryggere bakover, sier Nevland.

- Sparte kruttet

Forskjellen på Tippeligaens nummer 1 og nummer 2 var påfallende i går. Siddisene sto for mange prestasjoner, både enkeltvis og som lag. Likevel kunne de lett ha tapt både tre og fire null.

- Viking er bedre enn mange lag i Premier League, sier Åge Hareide. Men beskriver samtidig andre halvdel av kampen slik:

- Gutta hadde full kontroll. Vi sparte på kruttet, for å si det sånn.

Så overlegne var Rosenborg i går. - De var gode, altså! innrømmer Olsen når klubbdirektør Bjarne Berntsen kommer innom garderoben etter kampen. Her er ingen forbitrelse over ting som gikk galt, bare Olsens engelske konstatering: «We gave it a try.»

- Ingen vits

- Jeg synes vi gir dem kamp i annen omgang. Men vi blir hardt straffet, fordi Rosenborg er så gode individuelt. Likevel: Vi må ikke se oss blinde på hvor gode RBK er, men bruke dem som en pekepinn. Gjennom godt arbeid skal vi nærme oss dem, steg for steg, sier treneren.

Både Brede Hangeland og Kristian Sørli ser lyspunkter og forbedringer i eget spill, tross tapet. Frode Olsen ser det slik:

- Det er ingen vits i å vinne mot Rosenborg og tape mot antatt dårligere lag, slik tilfellet var i fjor. Da vil jeg heller tape mot RBK og slå alle andre. Og i år tror jeg vi er bedre rustet til å gjøre det, sier Frode Olsen.

NEDSLÅTT: Erik Nevland gikk av banen uten scoringer for første gang i årets sesong. Han og de andre Viking-spillerne innser at Rosenborg har større forsprang enn noensinne.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media