Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rosenborg i Hollywood-film

Takket være Real Madrid.

(Dagbladet.no): Det norske kinopublikummet har latt seg sjarmere av «Lange flate ballær». Nå kan folk glede seg til en ny fotballfilm med norsk deltakelse - denne gangen med et litt mektigere produksjonsselskap enn Zwart Arbeid i ryggen.

Disney, FIFA og Adidas står bak oppfølgeren «Goal 2», som har norgespremiere i november. Filmen skal vises i USA, og håpet er at den skal generere større interesse for fotball i landet hvor det stort sett bare er amerikansk fotball som gjelder.

Stor rolle

I den første filmen får hovedpersonen Santiago drømmen sin oppfylt da han blir oppdaget av en talentspeider i Los Angeles, og får kontrakt med Newcastle.

I «Goal 2» har han - slik navnet skulle tilsi - blitt lagkamerat med David Beckham & co i Real Madrid. Og som kjent var Rosenborg en av Reals motstandere i Mesterligaen i fjor høst.

I filmen er det klipp fra både hjemme- og bortekampen mot det spanske storlaget.

- Rosenborg får en ganske stor rolle i filmen. Santiago blir nemlig nødt til å ta et vanlig rutefly til Norge siden han ikke rekker klubbens charterfly, sier medprodusent Nicolas Gautier til rbkweb.no.

Pynter på resultatet

FILMSTJERNE: David Beckham kan allerede kalles en filmstjerne. Snart blir Per Ciljan Skjelbred det også - når storfilmen Goal 2 kommer på norske kinoer. Foto: SCANPIX
FILMSTJERNE: David Beckham kan allerede kalles en filmstjerne. Snart blir Per Ciljan Skjelbred det også - når storfilmen Goal 2 kommer på norske kinoer. Foto: SCANPIX Vis mer

Rosenborg tapte egentlig 1-4 i Spania og 0-2 på Lerkendal - og onde tunger vil kanskje hevde at trønderne i «Goal 2» viser at de er bedre på film enn i virkeligheten. Uten å avsløre for mye klarer Rosenborg denne gangen 0-0 på Lerkendal. På Santiago Bernabeu blir det 2-0-tap.

Turistnæringen i Trondheim jubler selvsagt over gratisreklamen de nå får.

- Innslag fra Trondheim i en Hollywood-film er en av de tingene vi som markedsfører byen bare kan drømme om, sier reiselivssjef Jens Fredrik von der Lippe til rbkweb.no.

Rosenborg i Hollywood-film
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media